- Yield: 20 րոպե անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 15-20 minutes
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթնաշոռը մաղով անցկացնում ենք, որպեսզի գնդիկներ չմնան: Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը խառնում ենք կաթնաշոռին. ավելացնում ենք ձուն և լավ խառնում: Լցնում ենք ալյուրի հետ մաղած փխրեցուցիչն ու խառնում: Սկզբում 1 բաժակ ալյուրը մաղում ենք, լցնում խմորի մեջ ու գդալով լավ խառնում:
- Հետո սեղանի վրա մաղում ենք երկրորդ բաժակն ու խմորը լցնում սեղանին: Հունցում ենք և անհրաժեշտության դեպքում ավելացնում մնացած կես բաժակ ալյուրը: Պետք է ստացվի շատ փափուկ ու ենթարկվող խմոր: Գնդում ենք, սրբիչով ծածկում ու թողնում 30 րոպե:
- Արդեն հանգստացած խմորը երկու մասի ենք բաժանում, որպեսզի գրտնակելը հեշտ լինի: Մակերևույթին նույնպես կարելի է մի քիչ ալյուր ցանել: Խմորը գրտնակում ենք. որքան բարակ գրտնակենք, այնքան փոքր կլինեն թխվածքաբլիթները, ուստի հաստությունը պետք է որոշել դրանից ելնելով:
- Բաժակով շրջաններ ենք կտրում:
- Կաթսայի կամ ափսեի մեջ շաքարավազ ենք լցնում և խմորի շրջանները մի կողմով թաթախում մեջը: Շաքարավազը դեպի ներս երկտակ ծալում ենք ու նորից մի կողմով թաթախում: Տապակի մեջ յուղաթուղթ կամ նրբաթիթեղ ենք փռում կամ բուսայուղում ենք: Ապագա թխվածքաբլիթները շարում ենք մեջը՝ շաքարավապատ կողմը դեպի վերև: Թխում ենք 180 աստիճանում 15-20 րոպե մինչև ոսկեգույն կեղև առաջանալը:
- Պատրաստի թխվածքաբլիթները տապակի միջից հանում ենք ու թողնում հովանան:
Ստացվում է անչափ համեղ թխվածքաբլիթ, որը մատուցվում է տաք թեյի կամ սուրճի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ապագա թխվածքաբլիթները????