Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- ալյուր - 200 գր
- կաթնաշոռ - 200 գր
- կարագ - 100 գր
- շաքարի փոշի - 20 գր
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
- թթվասեր - 1 թ/գ
- փխրեցուցիչ - 0.5 թ/գ
- աղ
- Միջուկի համար`
- կաթնաշոռ - 200 գր
- շաքարի փոշի - 50-80 գր
- թթվասեր - 30 գր
- ալյուր - 15 գր
- վանիլային շաքար - 10 գր
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը, որի համար ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարի փոշին, աղը լցնում ենք բլենդերի մեջ ու թեթևակի խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք կարագի կտորները և կաթնաշոռը:
Ստացված խառնուրդը բլենդերով հարում ենք, որպեսզի ստանանք փշուրանման զանգված: Այնուհետև ավելացնում ենք դեղնուցն ու թթվասերը:
- Այնուհետև ստանում ենք խմորագունդ, որը 30-60 րոպե պահում ենք սառնարանում:
- Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար կաթնաշոռն անցկացնում ենք թանզիֆով, ավելացնում ենք շաքարի փոշին, թթվասերը, ալյուրը, վանիլային շաքարավազն ու դեղնուցը:
Զգուշորեն խառնում ենք, և միջուկն արդեն պատրաստ է:
- Ձևավորում ենք թխվածքաբլիթները: Խմորը բացում ու բաժանում ենք քառակուսաձև կտորների, իսկ մյուս մասը պահում ենք սառնարանում:
- Ահա այսպիսի քառակուսի ենք ստանում:
- Քառակուսու եզրերը ծալում ենք այնպես, ինչպես պատկերված է նկարում: Եզրերը թեթևակի ամրացնում ենք:
- Ստացված թխվածքաբլիթները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ: Ցանկության դեպքում դրանք լցոնում ենք չամիչով կամ հատապտուղներով, իսկ վրան հրուշակեղենային պարկի կամ փոքրիկ գդալի օգնությամբ ավելացնում ենք կաթնաշոռային զանգվածը:
- Վրան շաղ ենք տալիս դարչին, կակաչի սերմեր, կոկոսի քերուկ և այլն:
- Թխում ենք 10-20 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Թողնում ենք, որ թխվածքաբլիթները սառչեն, որից հետո համտեսում ենք:
Ստացվում են նրբահամ թխվածքաբլիթներ, որոնք կարելի է վայելել սուրճի կամ թեյի հետ:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
barev dzez, knereq ays harcis hamar, bayc sa harcnum em anvtangutyan nkatarumneric elnelov… Duq ayd baxadratomser@ kayq gceluc araj patrastum eq, te uxxaki meki porcov eq grum, sxal chhaskanaq, uxxaki mterqner en pchanum shporcvac baxadratomserin xabnvelov… ev ete porcum el eq, apa inchu tesanyut cheq gcum, te inchpes eq patrastum, ayd depqum mardkanc vstahutyun@ depi Dzez, shat kmecana… Xndrum em patasxanel harcin
Բարև Ձեզ, սիրելի Աննա: Իհարկե, հիմնականում փորձարկում ենք, երբեմն նաև նկարահանում 🙂