

- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաղամբը մանր կտրատում ենք։
- Տապակի մեջ լցնում ենք 2 ճ/գ կարագ ու 30 րոպե տապակում կրակի վրա մինչև փափկի։ Վերջում համեմում ենք աղով, պղպեղով ու ավելացնում ենք չամանը։
- Առանձին տարայի մեջ լցնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչն ու ½ թ/գ աղը։ Ապա ավելացնում ենք փոքր կտորների բաժանած կարագը։
- Ձեռքերով տրորում ենք՝ վերածելով փշուրանման զանգվածի։
- Ավելացնում ենք կաղամբն ու գդալով խառնում։
- Այնուհետև ավելացնում ենք թթվասերն ու ձուն և լավ խժառնում ենք։
- Ձեռքերի օգնությամբ խմորային զանգվածը վերածում ենք գնդի ու 30 րոպե թողնում ենք սառնարանում։
- Ալրապատ սեղանի վրա բացում ենք մոտ 1 սմ հաստությամբ խմորաշերտ, ապա բաժակի օգնությամբ շրջանակներ ենք ստանում։
- Թխվածքաբլիթները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու թխում 20-25 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Համեղ թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
- Վայելում ենք։
Բարի ախորժակ։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: