- Yield: 15 րոպե անց
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Կարամելային պաղպաղակ
Բաղադրիչներ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 500մլ
- շաքարավազ - 100գր
- կաթ - 300մլ
Քայլերի հաջորդականություն
- Լցնում ենք շաքարավազը կաթսայի մեջ և դնում թույլ կրակի վրա, որպեսզի հալչի: Առանց խառնելու միայն թափահարելով կաթսան հալեցնում ենք շաքարավազը: Տաքացնում ենք սերուցքը և լցնում հալեցված կարամելի վրա անընդհատ խառնելով կարամելը:
- Ապա ավելացնում ենք կաթը և խառնում: Ստացված զանգվածը տեղափոխում ենք սառցարան և խառնում կես ժամը մեկ փայտյա գդալով կամ հարիչով:
- Սպասում ենք մինչև պաղպաղակն ամբողջությամբ սառի և այն պատրաստ է:
Մատուցելուց առաջ կարամելային պաղպաղակն անհրաժեշտ է թողնել 15 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
seucqy slivkina?
Այո, սերուցքն է, սերուցքի մանրամասն նկարագրությունը կարող եք գտնել այստեղ
hargeli shef xoharar dzer asac dzevov paxpaxak@ pordecinq bay chi sarchum chgitenq te xndir@ inch e drel enq sarnaranum bayc der kati nman e karoxa slivkin petq e hascneinq reman astichani
Հնարավոր է` շատ չեք հարել: Անհրաժեշտ էր մի քիչ սառեցնել, այնուհետև հանել սառնարանից և հարել ու այդ գործընթացը մի քանի անգամ կրկնել հարգելի մասնակից 🙂
Sireli Shef Xoharar, ays baxadratomsov paxpaxak patrastelis erb serucqy lcreci karameli vra, karamely gndvec u qaracav???erevi shat piti halacnei shaqaravazy?
knereq sireli shef xoharar kareli e adyoq karameli zangvaci vra mirg avelacnel te voch????
Բարև Ձեզ: Կարող եք վերջում պարզապես վրան մրգեր ավելացնել 🙂 Այդպես ավելի ճիշտ կլինի քան կարամելային զանգավծի մեջ ավելացնելը:
knereq sireli shef xoharar kareli e adyoq karameli zangvaci vra mirg avelacnel te voch????
Բարև Ձեզ: Կարող եք վերջում պարզապես վրան մրգեր ավելացնել 🙂
serucq@ kat@ epeluc ira vrayi banna
Սերուցքի մասին մանրամասն կարող եք կարդալ այստեղ`
http://www.cooks.am/ingredients/%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%B8%D6%82%D6%81%D6%84-30-35-%D5%B5%D5%B8%D6%82%D5%B2%D5%A1%D5%B5%D5%B6%D5%B8%D6%82%D5%A9%D5%B5%D5%A1%D5%B4%D5%A2/
Knereq mi harc tam isk pesoki het ban chlcnem krakin dneluc
Բարև Ձեզ, սիրելի Մարի։ Շաքարավազին որևէ բան ավելացնել հարկավոր չէ։ Այն առանձին հալեցնում ենք շատ թույլ կրակի վրա, այնուհետև ավելացնում ենք սերուցքը։ 🙂