- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Կարմիր լոբով աղցան
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Աղցանը պատրաստելու համար ամենահարմար քացախը խնձորի կամ գինու քացախն է, որը լոբու և քաղցր սոխի համն ավելի լավ կընդգծի։ Այս ձևով պատրաստված լոբին բոլորովին չոր չէ։
Լոբին 4-5 ժամով (կամ ամբողջ գիշերը) սառը ջրի մեջ թրջում ենք։
Լոբու ջուրը փոխում ենք և դնում կրակի վրա։ Մոտ 1,5-2 ժամ եփում ենք, մինչև լոբին պատրաստ լինի։ Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ աղ ենք անում ջրի մեջ։
Պատրաստի լոբին, լցնում ենք քամիչի մեջ և սառը ջրի տակ լվանում։
- Սոխը մաքրում ենք և մանր կտրատում։
- Մաղադանոսի թերթիկները ցողուններից առանձնացնում ենք և մանր կտրատում։
- Սոխն ու մաղադանոսը լցնում ենք աղցանամանի մեջ։ Ավելացնում ենք բուսայուղը, քացախը, աղն ու պղպեղը։ Խառնում ենք և պատառաքաղով լավ տրորում, որպեսզի մի քիչ հյութ արտազատվի:
- Ավելացնում ենք լոբին և զգուշորեն խառնում ենք։ Աղցանը մոտ 1 ժամով դնում ենք սառնարանը, որպեսզի բաղադրիչների համերը խառնվեն։
- Բարի ախորժակ:
Սոխով և լոբով աղցան ` համեղ, անուշաբույր և օգտակար ուտեստ, որը կարող եք մատուցել թե ճաշին, և թե ընթրիքին 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shat hamex er shnorhakalutyun baxadratomsi hamar
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Hianali axcan e.shnorhakal em dzezanic ayspisi hamex baxadrichneri hamar….apreq)
Սիրելի Սոնա, շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել: Շնորհակալ ենք մեզ հետևելու համար: 🙂
Kgreq axacac lobov axcan