

- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 1ժ 20 րոպե
- Cook Time: 35 minutes
Կարմիր հաց
Բաղադրիչներ
- պղպեղ կարմիր - 1,5 հատ
- աղ - 1 թ/գ
- պապրիկա - 2 թ/գ
- ալյուր - 650 գր
- խմորիչ (չոր ) - 10 գր
- բուսայուղ - 40 մլ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարմիր պղպեղը կտրատում ու բաժանում ենք կտորների։
- Պղպեղը լցնում ենք ջրով լի կաթսայի մեջ ու մի քանի րոպե շոգեխաշում ենք, որպեսզի փափկի։ Այնուհետև հարում ենք բլենդերով ու վերածում խյուսի։
- Ստացված պղպեղային զանգվածին ավելացնում ենք ալյուրն ու կարագը։
- Խմորը տրորում ենք ու ստանում հարթ և առաձգական խմորագունդ։
- Խմորը 1 ժամ դնում ենք տաք տեղում, որպեսզի կրկնակի հասունանա։
- Խմորագնդին հացի տեսք ենք տալիս, պատում ենք կարագով, 15-20 րոպե թողնում ենք տաք տեղում, ապա թխում 35 րոպե 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: