- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Կարտոֆիլը խոզապուխտով
Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 7 հատ (միջին չափսի)
- խոզապուխտ - 14 բարակ շերտ
- կարագ - 2ճ/գդ
- ալյուր - 1ճ/գդ
- արգանակ տավարի մսի - 250մլ
- թթվասեր - 100գր
- հյութ կիտրոնի - 1-2ճ/գդ
- աղ
- պղպեղ սև
- սամիթ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարտոֆիլը լվանում ենք և եփում կեղևով: Թողնում ենք սառչի, ապա կեղևահանում:
Հերթով ամեն կարտոֆիլը փաթաթում ենք խոզապուխտի 2 շերտով, շարում տապակի մեջ:
- Այնուհետև եփում ենք կարտոֆիլները ջեռոցում 10 րոպե 200 աստիճանում:
- Սոուսի պատրաստման համար թավայի մեջ հալեցնում ենք կարագը, ավելացնում ալյուրը, ապա խառնելով աստիճանաբար ավելացնում արգանակը: Լավ խառնում եք ստացված զանգվածը և հասցնում եռման վիճակի: Հանում ենք կրակի վրայից, ավելացնում թթվասերը, կիտրոնի հյութը, համեմում աղ ու պղպեղով:
Կարտոֆիլի վրա լցնում ենք պատրաստի սոուսը, ապա մանրացված սամիթը:
- Տեղափոխում ուտեստը ջեռոց 10-15 րոպեով վերջնական եփվելու:
- Պատրաստի ուտեստի վրա շաղ ենք տալիս կտրատված կանաչին և անցնում համտեսելուն:
Խոզապուխտով կարտոֆիլը պետք է մատուցել տաք վիճակում, անմիջապես պատրաստելուց հետո:
Ի դեպ, այս ուտեստը բացի համից ունի ևս մեկ առավելություն. այն արդեն իսկ օրիգինալ է և չի պահանջում լրացուցիչ ձևավորում:
Բարի ախորժակ 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: