- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Կարտոֆիլով բլիթ «Perunarieska»
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարտոֆիլի խյուսը խառնում ենք բուսայուղի հետ, ավելացնում 0,5 ձու, աղ ու ալյուր:
- Փափուկ խմոր ենք հունցում:
- Ալյուր ցանված սեղանի վրա խմորը 0,5 սմ հաստությամբ գրտնակում ենք և շրջաններ ձևավորում (կարելի է նաև խմորը բաժանել 9 մասի ու առանձին գրտնակել): Բլիթները դնում ենք յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ և պատառաքաղով մի քանի տեղից ծակծկում ենք:
Բլիթների վրա 0,5 ձու ենք քսում, քունջութ կամ կտավատի սերմ ցանում: Թխում ենք 225 աստիճանում՝ 10-15 րոպե կամ մինչև կարմրելը:
- Պատրաստ է:
Պատրաստեցինք կարտոֆիլով բլիթ «Perunarieska», որը շատ համեղ է տաք ժամանակ՝ կարագով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Knereq mi harc,ays baxadratomsov qani hat e stacvum?
Բարև Ձեզ, ստացվում է մոտ 9 բլիթ 🙂