- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10-15 minutes
- Cook Time: 30-35 minutes
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սկսում ենք պատրաստել սոուսը: Կանաչին կտրատում ենք և լցնում բլենդերի մեջ, ավելացնում ենք սխտորը, աղը, պղպեղը, կես կիտրոնից ստացված հյութը և բուսայուղը:
- Կարտոֆիլը լվանում ենք և չորացնում: Ծայրից մի քիչ կտրում ենք, որպեսզի կարտոֆիլը կարողանանք կանգնեցնել:
- Այնուհետև կարտոֆիլի վրա ութ տեղից կտրվածք ենք անում, բայց ոչ մինչև վերջ: Հիմքից 1սմ վերև: Այդ կտրվածքների հատվածում առանձին կտրած կարտոֆիլի կտորներ ենք դնում, որպեսզի ծաղիկը լավ բացվի:
- Ահա այսպիսի գեղեցիկ ծաղիկ է ստացվում:
- Բարձր եզրերով տապակի մեջ բուսայուղ ենք քսում: Կարտոֆիլի կտրվածքների հատվածների մեջ սոուս ենք լցնում: Դա հարմար կլինի անել թեյի գդալի հակառակ երեսով: Յուրաքանչյուր ծաղիկի վրա մի քիչ բուսայուղ ենք լցնում:
Այդ ամենը փայլաթիթեղով ծածկում ենք և մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե եփում: Փայլաթիթեղը զգուշորեն հանում ենք՝ տակը տաք գոլորշի է: Անչափ համեղ կարտոֆիլը տեղափոխում ենք մատուցարանի վրա և ըստ ցանկության ձիթապտուղով ձևավորում:
- Մատուցում ենք:
- Բարի ախորժակ:
Կարտոֆիլով այս ուտեստը ջեռոց տեղափոխելուց առաջ կարող ենք նաև վրան քունջութ ցանել, շատ համեղ է ստացվում։ Իսկ պահքային շրջանից հետո այսպիսի ուտեստ պատրաստելիս, կարող ենք կակաչի թերթիկների արանքներում խոզապուխտ դնել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
??????
🙂
պորձեցի շատ համով եր
Ուրախ ենք, որ հավանեցիք 🙂