- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Կարտոֆիլով կարկանդակներ ջեռոցում
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Գոլ ջրի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, խմորիչն ու խառնում ենք։
- Ավելացնում ենք աղն ու ալյուրը և փայտե գդալով խառնում ենք։
- Խմոր ստանալուց հետո թողնում ենք տաք տեղում, որ հասունանա։
- Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար պատրաստում ենք կարտոֆիլի խյուս։
- Սոխը մաքրում, մանր կտրատում ու տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ այնքան, մինչև ոսկեգույն դառնա։
- Սոխով լի տապակի մեջ լցնում ենք կարտոֆիլի խյուսը, խառնում ու համեմում ենք աղով։
- Ձեռքերը թեթևակի պատում ենք բուսայուղով, բացում ենք խմորը, լցնում ենք միջուկն, ապա ձևավորում ենք կարկանդակները։ Այնուհետև պատում ենք ձվով։
- Կարկանդակները դնում ենք ձևամանի մեջ ու 45 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Համեղ կարկանդակներ նախաճաշին կամ օրվա ընթացքում քաղցը բավարարելու համար։ Վայելեք։
Բարի ախորժակ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Իսկ քանի ժամ պետք է թողնել որ խմորը բարձրանա?
Սիրելի Անի, թողնում ենք այնքան, մինչև հասունանա։ Կախված խմորիչից՝ գործընթացը կարող է շատ արագ տեղի ունենալ։ 🙂
քանի հատ է լինում?
Սիրելի Լարա, դա կախված է նրանից, թե ինչ չափով եք ձևավորում կարկանդակները։ Ստացվում է 8-10 մեծ չափի կարկանդակ։ ։)
Բարև Ձեզ, իմ խմորը չբարձրացավ, ինչի՞ց կարող է լինել, և ալյուրը քանի՞գրամ է։
Բարև Ձեզ, սիրելի Մարինե։ Պատճառը հավանաբար խմորիչի հին լինելն է։ ։)