- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Կարտոֆիլ ֆրի (դիետիկ)
Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 5-7 հատ
- ձվի սպիտակուց - 2 հատ
- աղ
- պղպեղ կարմիր
- պղպեղ սև
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարտոֆիլը լվանալ, կեղևահանել, ապա կտրատել ձողիկների:
- Ձվի սպիտակուցները պատառաքաղով լավ հարել մինչև փրփուրի առաջացումը, համեմել աղով և պղպեղներով:
- Կարտոֆիլը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել սպիտակուցային զանգվածը և լավ խառնել ամբողջը:
- Ջեռոցը տաքացնել 200-220 աստիճան:
Ջեռոցի տապակը պատել պերգամենտային թղթով, վրան լցնել կարտոֆիլի ձողիկները և եփել ջեռոցում 7-10 րոպե:
- Այնուհետև հանել պերգամենտային թուղթը տապակի մեջից:
- Տապակել այդ վիճակում մինչև կարտոֆիլի ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Կարտոֆիլ ֆրի պատրաստելու այս դիետիկ բաղադրատոմսը նախատեսված է նրանց համար, ովքեր կողմ են առողջ սնունդին: Այս տարբերակով պատրաստված ֆրին ոչ միայն իր տեսքով և համով չի զիջում բուսայուղով տարբերակին, այլ որպես առավելություն պատրաստվում է առանց բուսայուղի և ունի ցածր կալորիականություն:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
KLASSSSS
klass
🙂
klas
կարտոֆիլը կտրատելուց հետո լվանում են թե ոչ
Կեղևահանելուց հետո կարող եք մեկ անգամ էլ լվանալ, նոր կտրատել:
ՇԱՏԵՐԸ ՊՆԴՈՒՄ ԵՆ ՈՐ ԺԱՐԻՏԻ ԿԱՐՏՈՖԻԼԸ ԿՏՐԱՏԵԼՈՒՑ ՀԵՏՈ ՊԵՏՔ Է ԼՎԱՆԱԼ ,ԻՍԿ ԻՄ ԿԱՐԾԻՔՈՎ ԼՎԱՆԱԼՈՒՑ ՕՍԼԱՆ ԿԳՆԱ ԵՎ ՀԱՄՈՎ ՉԻ ԼԻՆԻ ,ԽՆԴՐՈՒՄ ԵՄ ԳՐԵՔ ՈՐՆ Է ՃԻՇՏ
Դե այդ առումով տարբեր կարծիքներ կան, բայց ես էլ եմ կողմ կտրատելուց հետո չլվանալուն: Լվացած տարբերակում կարտոֆիլը հյութալի չի ստացվում 🙂
ՇՆՈՐՀԱԿԱԼՈՒԹՅՈՒՆ
Օսլամ ստամոքսում չի մարսվում իսկ այն վնասակար է այդ իսկ պատճառով
Shat lav stacvec
🙂 շատ լավ է
Իմ մոտ շատ լավ ստացվեց…
Շատ լավ է 🙂
Пегментаи. Тхухт. Да. Юхатухтне
Այո, շատ ճիշտ է:
Ներեցեք պերգամենտային թղթի հեռացնելուց հետո տապակի վրա բուսայուղ քսելու կարիք չկա՞:
klas
Neroxutyun bayc inchi hamar hanenk? pergmentayin turt@ eye MNA minchev verch inch klini?
Բարև Ձեզ Մարինե ջան, կարող եք նաև թուղթը թողնել: