- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 1ժ 20 րոպե
Կիտրոնով տորթ
Բաղադրիչներ
- Շերտերի համար՝
- կիտրոն - 1 հատ
- ալյուր - 640 գր
- շաքարավազ - 200 գր
- կարագ - 200 գր
- փխրեցուցիչ - 18 գր
- ձու - 3 հատ
- Կրեմի համար՝
- ջուր - 400 մլ
- օսլա (крахмал) - 3 ճ/գդ
- կարագ - 300 գր
- ձվի դեղնուց - 2 հատ
- կիտրոն - 2 հատ
- շաքարավազ - 400 գր
- Զարդարելու համար՝
- շոկոլադ սև - 25 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք շերտերը: Կարագն ու շաքարավազը լավ հարում ենք, ավելացնում ենք ձվերը, կիտրոնի կեղևն ու լավ հարում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը:
- Ձեռքերով խմոր ենք հունցում, ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով և 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
- Խմորները գրտնակում ենք, և 6 շրջաններ ձևավորում: Այնուհետև շուրաքանչյուր շերտ դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 12-15 րոպե:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Շաքարավազն ու ջուրը մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազը հալչի: Մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցները, կիտրոնի հյութը, կեղևն ու օսլան և լցնում շաքարավազով զանգվածի մեջ և 2 րոպե եռացնում:
Կարագը լավ հարում ենք և կամաց-կամաց լցնում կրեմի մեջ: Կրեմը լավ հարում ենք:
- Շերտերին կրեմ ենք քսում, դնում իրար վրա, ինչից հետո էլ կրեմապատում ենք ողջ տորթը:
- Այնուհետև տորթը զարդարում ենք շերտերի փշրանքներով և վրան շոկոլադ քերում:
- Արդյունքում ստացանք համեղ տորթ :
Կիտրոնով համեղ տորթ , որը շատ հաճելի է վայելել սառը վիճակում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: