- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Կոկոսով ամանորյա տորթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- խտացրած կաթ - 1 բանկա
- ձու - 2 հատ
- ալյուր - 160գր
- փխրեցուցիչ - 10գր
- Կրեմի համար՝
- պանիր մասկարպոնե - 500գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 350մլ
- շաքարի փոշի - 150գր
- կոկոսի քերուկ - 4-5ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Հարում ենք ձուն խտացրած կաթի հետ, ապա ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը և կրկին հարում:
- Լցնում ենք 2-3ճ/գդ պատրաստի խմորից պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, տափակացնում, տալով լոշի տեսք և թխում ջեռոցում 5 րոպե 180 աստիճանում:
- Կրկնում ենք նույն գործողությունը մինչև խմորը վերջանա:
Պատրաստի շերտերը թողնում ենք, որ սառչեն, ապա դասավորում ենք իրար վրա:
- Կրեմի համար հարում ենք շաքարի փոշին և մասկարպոնեն:
Առանձին ամանի մեջ հարում ենք սերուցը, ապա ավելացնում ենք հարած պանրային զանգվածն ու կոկոսի քերուկը(թողնում ենք մի քիչ քերուկ վրան զարդարելու համար) և խառնում:
- Քսում ենք կրեմը թխվածքի շերտի վրա, ապա վրան դնում հաջորդ շերտը և նույնպես պատում կրեմով:
Կրկնում ենք նույն գործողությունը մինչև շերտերն ավարտվեն, ապա պատում ենք ամբողջ տորթը կրեմով:
- Պատրաստի տորթը զարդարում ենք կոկոսի քերուկով և հազրեվարդի(розмарин) ճյուղով:
Կոկոսով ամանորյա տորթը կարող եք զարդարել նաև քերած շոկոլադով կամ
հատապտուղներով 🙂
Խորհուրդ. Սերուցքը հարելուց առաջ սառեցրեք այն, որպեսզի կրեմը ստացվի ավելի
նուրբ և թեթև 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Kspasem nor tarmacvox baxadratomseri
Ուրախ ենք, որ մեզ հետ եք 🙂
SHAT HAMEX BAXADRATOMSER UNEQ MERSI SHAT
Շնորհակալություն ջերմ խոսքերի համար: Ուրախ ենք, որ մեզ հետեք 🙂
Es sirum em cooks.am kayq ew amenor hetewum em …es spasum em amanorya nor baxadratomserin.
Շնորհակալություն 🙂
Kuzenayi imanal pxrecucich- incha nshanakum,miguce ayl imastov asenq imanam
Kuzenayi imanal pxrecucich- incha nshanakum,miguce ayl imastov asenq imanam,voch Arajin angamna
Ninel ջան Փխրեցուցիչ=разрыхлитель теста
Վաճառվում է բոլոր խանութներում վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում: Հեշտությամբ կարող եք այն ձեռք բերել:
Ծայրահեղ դեպքում փխրեցուցիչ կարող եք տան պայմաններում էլ պատրաստել: Դրա համար պետք է խառնեք 4թ/գդ ալյուրը, 2թ/գդ սոդան և 1թ/գդ լիմոնի աղը: Այնուհետև օգտագործեք տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Փխրեցուցիչը օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք 🙂
shat shnorhakalutyun baxadratomsi hamar
Խնդրեմ 🙂
Hamex e
🙂
xndrum em kaseq inchov karox em poxarinel seruc@
Սերուցքը չեք կարող փոխարինել հարգելի Լուսինե 🙂
Բարև Ձեզ, խնդրում եմ նշել տապակի տրամագիծը կամ ինչ տրամագծով բացել խմորը
isk ayl kremov chi stacvi?asenq epovi?
Սիրելի Մարիամ, այլ կրեմով պատրաստելու դեպքում համային առանձնահատկությունը կկորչի: 🙂
Shat shnorhakalem ays hamex baxadratomsi hamar :))))))
Սիրելի Նառա, ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել։ Շնորհակալ ենք մեր բաղադրատոմսերից օգտվելու համար։։)