- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթ ”Մարդուկ”
Բաղադրիչներ
- կարագ - 100 գր
- շաքարավազ - 100 գր
- մեղր - 100 գր
- ձու - 2 հատ
- կոճապղպեղ (имбирь) - 1 թ/գդ(աղացած)
- դարչին - 1 թ/գդ
- փխրեցուցիչ - 2 թ/գդ
- ալյուր - 350-400 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Խառնում ենք կարագն ու շաքարավազը։ Ավելացնում ենք մեղրը, ձուն, կոճապղպեղն ու դարչինը և խառնում։
- Վերջում ավելացնում ենք փխրեցուցիչն ու ալյուրը, և խմոր հունցում։
Խմորը գրտնակով բացել ( եթե այն հաստ լինի, թխվածքաբլիթները փափուկ կլինեն, իսկ եթե բարակ, ապա `խրթխրթան)։
Մարդուկի տեսքով ձևամաններով մարդուկներ ենք կտրտում։ Եթե այդպիսի ձևաման չունեք, թղթի վրա նկարեք, այնուհետև թուղթը դրեք խմորի վրա և կտրտեք ուրվագծերով։
Տապակի վրա բուսայուղ ենք քսում, յուղաթուղթ դնում և մարդուկներին զգուշորեն տեղափոխում տապակի վրա։
Եթե խմորը բարակ եք բացել, մարդուկներին տեղափոխելուց դժվարություններ կառաջանան։ Այդ դեպքում կարող եք խմորն անմիջապես թղթի վրա բացել, մարդուկներին կտրատել, ավելորդ կտորները հանել և թղթով տեղափոխել տապակի վրա։
Տապակը դնում ենք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և թխում 8-10 րոպե ։
- Պատրաստի մարդուկներին ձևավորում ենք ըստ ճաշակի, օրինակ՝
- հրուշակեղենի մատիտներով,
- սպիտակ ջնարակով, որը պատրաստելու համար կարող եք օգտվել cooks.am-ի առաջարկած բաղադրատոմսից,
- հալեցրած շոկոլադով,
- կոկոսի քերուկով և այլն։
Ամանորը մոտենում է։ Ձեզ ենք ներկայացնում Նոր տարվա թխվածք, որը ոչ միայն համեղ է, այլև շատ գեղեցիկ ու տոնական։ Իսկ որքան կուրախանան Ձեր փոքրիկները ձևավորելու ընթացքում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shnohakal em baxadratomsi hamar isk kareli e imbirn inchwor banow poxarinel ..
Սիրելի Նելլի, իրականում իմբիր կարելի է առհասարակ չօգտագործել, բաղադրատոմսի մեջ արդեն իսկ կա դարչին, ինչը նույնպես հետաքրքիր բույր կհաղորդի 🙂
Isk pxrezuzich poxaren worqan soda awelaznem
Նելլի ջան փոխարինել փխրեցուցիչ խորհուրդ չենք տալիս, քանի որ փխրեցուցիչը օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք: Սակայն Դուք կարող եք տան պայմաններում էլ պատրաստել փխրեցուցիչ: Դրա համար պետք է խառնեք 4թ/գդ ալյուրը, 2թ/գդ սոդան և 1թ/գդ լիմոնի աղը: Այնուհետև օգտագործեք տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Law kporzem shat shnorhakalutyun
Խնդրեմ 🙂
Նելլի ջան խնդրում եմ նշեք Ձեր էլ.փոստի հասցեն, որպեսզի մենք կարողանանք Ձեզ ուղարկել մեր խոստացված խմորի պատրաստման եղանակները 🙂
aslanyan_neli@mail.ru
Բարի 🙂
Իսկ կասեք որտեղից գնել մարդուկի ձևամանը:
Բարև Ձեզ, կարող եք ձեռք բերել թխվածքների մասնագիտացված խանութներից 🙂