- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Կոտլետ “Կրիաներ”
Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 300-400գր
- նրբերշիկ - 5 հատ
- պանիր - 5 շերտ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև հատիկավոր - 6 հատ
- հազարի թերթեր - ձևավորման համար
Քայլերի հաջորդականություն
- Նրբերշիկները սկզբում կտրում ենք լայնությամբ, այնուհետև երկարությամբ: Նրբերշիկի ծայրի հատվածում դանակով անում ենք կտրվածքներ, որպեսզի ստացվեն “թաթիկներ”: Նույնը անում ենք ևս 2 նրբերշիկի հետ: Այնուհետև մնացած 2 նրբեշիկները բաժանում ենք 3 մասի: Ծայրի հատվածներից ստանում ենք կրիաների գլուխները՝ անելով փոքր կտվածքներ որպես բերաններ, իսկ մեջտեղի հատվածից՝ պոչերը:
- Աղացած միսը համեմում ենք աղ և պղպեղով, ապա տալիս կոտլետի տեսք: Այնուհետև զգուշությամբ մսի մեջ ենք խրում կտրատված նրբերշիկները՝ ստանալով կրիա:
- Ժապավենաձև կտրատում ենք պանրի շերտերը և վանդակաձև շարում կոտլետների վրա:
- Եփում ենք ջեռոցում 30-35 րոպե 180 աստիճանում: Երբ պանիրը հալվում է, փակում ենք կոտլետները ֆոլգայով: Երբ կոտլետները արդեն եփված են լինում, հանում ենք ֆոլգան և թողնում այդպես ջեռոցում ևս 5 րոպե մինչև պանիրը ստանա կարմրավուն երանգ:
Զվարճալի կոտլետ “Կրիա”, որը անտարբեր չի թողնի ոչ մեկի:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev dzez, arajin hertin uzum em shnorhakalutyun haytnel hamex u gexecik baxadratomseri hamar, shat angamner em ogtvel dzer kayqic ev shaterin xorhurd tvel ogtvelu dzer baxadratomseric.Es kxndrei asel indz inchpes anel vor panirnery chhalven epvelu yntacqum, nuynisk porcel em verjum avelacnel, bayc mievnuyne halvum en. Shnorhakalutyun
Շնորհակալ ենք մեր աշխատանքը գնահատելու համար: Պետք է վերցնեք ոչ յուղոտ, չոր պանիր, որպեսզի վերջինս չհալչի 🙂
Shnorhakalutyun, kporcem aydpes
SHNOHAKALUTYUN DER BAXADRATOMSERI HAMAR DRANQ SHAT HAMOV EV GEXHEXIK EN NAYVUM ES AXHXANERI SIRAHAR EM VOR XNDREM KGREQ BAXADRATOMSER TONAKAN DEZ MET HAJOXUTYUN EM MAXTUM EV KANAC CHANAPAR
Անչափ շնորհակալ ենք մեր աշխատանքը բարձր գնահատելու համար 🙂 Եթե խոսքը աղցանների մասին է, ապա առաջարկում ենք պատրաստել հետևյալ աղցանները՝
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%BD%D5%B6%D5%AF%D5%B8%D5%BE-%D5%B0%D5%A1%D5%BE%D5%AB-%D5%B4%D5%BD%D5%B8%D5%BE/
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%AE%D5%B8%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%BF%D5%B2/
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%A1%D6%80%D6%87%D5%A1%D5%AE%D5%A1%D5%B2%D5%AB%D5%AF/
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%A1%D5%B4%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D6%80%D5%B5%D5%A1-%D5%B4%D5%B8%D5%B4%D5%A5%D6%80/
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%B6%D5%BC%D5%A1%D5%B6-%D5%A1%D5%BA%D5%A1%D6%80%D5%A1%D5%B6%D5%BB%D5%A1%D5%B6/
http://www.cooks.am/%D6%85%D6%80%D5%AB%D5%A3%D5%AB%D5%B6%D5%A1%D5%AC-%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%B6%D5%A1%D6%80%D5%B6%D5%BB%D5%AB-%D5%B4%D5%A5%D5%BB/
http://www.cooks.am/%D5%BE%D5%AB%D5%B6%D5%A5%D5%A3%D6%80%D5%A5%D5%A4-%D5%AD%D5%B8%D6%80%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D6%80%D5%A4%D5%AB%D5%AF/