- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Կրեկեր կտավատի սերմերով
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 150 գր
- փխրեցուցիչ - 1/2 թ/գդ
- շաքարավազ - 1/2 թ/գդ
- աղ - 1 թ/գդ
- կաթ - 60 մլ
- կարագ - 2 ճ/գդ
- կտավատի սերմ - 2 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, շաքարավազն ու կտավատի սերմերը խառնում ենք: Աստիճանաբար ավելացնում ենք կաթն ու կարագը:
- Խմոր ենք հունցում:
- Պետք է ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր:
- 2-3 մմ հաստությամբ բարակ գրտնակում ենք:
- Շրջանաձև կամ քառակուսի կտրատում ենք և պատառաքաղով ծակծկում:
- Շարում ենք յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ, 200 աստիճանում թխում 15-20 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնալը:
- Պատրաստ է: Քանի որ շրջանաձև կտրելիս խմորի մնացորդը շատ է լինում, և այն հետո գրտնակելը դժվարանում է, ցանկալի է կրեկերները քառակուսի կտրատել:
Վերջում հուշենք, որ այս նույն բաղադրատոմսով կարելի է նաև քունջութով կրեկեր պատրաստել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Շատ համեղ է ստացվում:)))
Սիրելի Ռիմա,շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր առաջարկած բաղադրատոմսերից։ ։)
Ирок шат hамех е.наев панров крекер@.ес порцел ем.мерси лав рецептнер трамадрелу амар.
Սիրելի Նարինե, շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել։ Շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր բաղադրատոմսերից։ 🙂