- Yield: 4 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 15-20 minutes
Կրուասան խնձորի միջուկով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորիչը գոլ կաթի մեջ լուծում ենք։ Ավելացնում ենք մնացած բաղադրիչները` ալյուրից բացի։ Թիակով խառնում ենք մինչև քիչ թե շատ համասեռ զանգված ստանանք։
- Աստիճանաբար ալյուր ենք ավելացնում և ձեռքերին չկպչող փափուկ խմոր հունցում։ Այնուհետև գնդում ենք և դնում տարայի մեջ։
- Խմորը սննդային փաթեթով ծածկում ենք և թողնում ենք տաք տեղ, որ հասնի։ Դա կարող է 40-90 րոպե տևել։ Այդ ընթացքում խմորը չափերով 2 անգամ կավելանա։
- Միջուկի համար խնձորները մաքրում ենք, պտղամիսը ոչ մեծ կտորներով կտրատում, ավելացնում դարչինը, շաքարավազն ու չամիչը։
- Արդեն հասած խմորը տրորում ենք և 2 մասի բաժանում։ Յուրաքանչյուրը կլոր գրտնակում ենք և 8 հատվածի բաժանում։
- Միջուկից մեկական գդալ դնում ենք յուրաքանչյուր հատվածի լայն մասի վրա։
- Այնուհետև սկսում ենք կրուասանի պես փաթաթել։
- Կրուասանները դնում ենք տապակի վրա և 20-30 րոպե թողնում ենք։ Այնուհետև վրան հարած ձու ենք քսում և մոտ 15-20 րոպեով տեղափոխում մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ` մինչև կարմրեն։
Մատուցում ենք ամբողջությամբ սառած կամ տաք վիճակում:
Կրուասանի մեջ միջուկը կարող ենք նաև շոկոլադային անել։ Այստեղ ևս շատ կարևոր է, որ խմորը լավ հասունանա։ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
60 գր խմորի՞չ 160մլ կաթին Դա անչափ շատ է։ Գուցե՞ 6 գր։
Սիրելի Լիլի, ներողություն ենք խնդրում ուշացումով արձագանքելու համար: Այո, բաղադրատոմսում վրիպակ է եղել , որն արդեն ուղղվել է: 🙂