- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Հավի թոքով լցոնված տարտալետկա
Բաղադրիչներ
- հավի թոք - 300գր
- սունկ շամպինիոն - 300գր
- սոխ - 150գր
- գազար - 150գր
- ձու - 2 հատ (խաշած)
- տարտալետկա - 15 հատ
- կանաչի - ըստ ճաշակի
- աղ - ըստ ճաշակի
- մայոնեզ - ըստ ճաշակի
- ձիթայուղ
Քայլերի հաջորդականություն
- Եփում ենք հավի թոքը 10-15 րոպե:
Մանր կտրատում ենք սոխը, սունկն ու կանաչին:
Տապակում ենք սոխը ձիթայուղի մեջ, ապա ավելացնում ենք սունկը և տապակում ևս 10-15 րոպե:
- Անցկացնում ենք քերիչով խաշած ձուն և խաշած հավի թոքը ու խառնում ենք իրար:
Ստացված զանգվածին ավելացնում ենք տապակած սունկն ու սոխը, քերած գազարը, աղն ու մայոնեզը և խառնում:
Ապա ստացված զանգվածով լցոնում ենք տարտալետկաներն ու շարում ափսեի մեջ:
- Պատրաստի տարտալետկաները զարդարում ենք պահածոյացված կանաչ ոլոռով և մատուցում տոնական սեղանին:
Հավի թոքով լցոնված տարտալետկան շատ հարմար խորտիկ է ամանորյա սեղանի համար 🙂
Ի դեպ՝ այս քանակության մթերքից ստացվում է 12-15 տարտալետկա:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shat lawner kporzem .isk hawi toqi poxaren karox em ogtagorzel krzqamis
Իհարկե կարող եք Նելլի ջան 🙂
Здравствуйте! а морковь тоже сварить или нет???
Բարև Ձեզ, սիրելի Արևիկ, գազարը չենք տապակում, միայն անկացնում ենք քերիչով: 🙂