- Yield: 6 ժամ անց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Հավի թոքով և պանրով պաշտետ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթսայի մեջ լցնում ենք ջուրն ու ժելատինը և թողնում 1 ժամ:
Մանր կտրատում ենք կանաչին, սոխն ու լոլիկը:
Անցկացնում ենք քերիչով գազարը:
Տապակում ենք կտրատված սոխը ձիթայուղի մեջ, ապա ավելացնում ենք հավի թոքն ու աղը և տապակում 10-15 րոպե:
- Դնում ենք ժելատինով կաթսան թույլ կրակի վրա, հասցնում եռման աստիճանի(ոչ մի դեպքում չենք եռացնում) ու արագ հանում կրակ վրայից և թողնում, որ մի փոքր սառչի:
Պատրաստի թոքը աղում ենք, ապա վրան ավելացնում ենք քերիչով անցկացրած գազարը, ժելատինի կեսը և խառնում:
Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք քերած պանիրը, լոլիկը, մնացած ժելատինն ու կանաչին:
- Թոքային զանգվածի կեսը լցնում ենք ձևամանի մեջ, հարթեցնում, ապա վրան դնում ենք պանրային զանգվածը ու հարթեցնում:
Ապա պանրային զանգվածի վրա դնում ենք մնացած թոքային զանգվածը, հարթեցնում ու տեղափոխում ենք ձևամանը սառնարան 5-6 ժամ:
- Պատրաստի պաշտետը հանում ենք ձևամանից, զարդարում ենք և մատուցում:
Այս հրաշալի հավի թոքով և պանրով պաշտետը կարելի է պատրաստել նաև տավարի թոքից 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ներեցեք, կուզենայի ճշտել: Նկարով պանիրը գրեթե սպիտակ է, սա ինչ պանիր է` բրինձա թե այլ բան?
Կարինե ջան կարող եք օգտագործել ցանկացած տեսակի չոր պանիր 🙂