- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15-20 minutes
- Cook Time: 20-25 minutes
Հավի միս «Քարրի»
Բաղադրիչներ
- հավի փափկամիս - 500 գր
- սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 200 մլ
- սոխ - 100 գր
- քարրի - 1-2 թ/գդ
- աղ - ըստ ճաշաի
- բուսայուղ - տապակելու համար
Քայլերի հաջորդականություն
- Քարրին համեմունքների խառնուրդ է, որը մեզ Հնդկաստանից է հասել։ Քարրիի հիմքում քրքումն է, ինչի շնորհիվ հագեցած մուգ դեղին գույն ունի։ Այն սովորաբար ավելացնում ենք հավի, բրնձի կամ շոգեխաշած բանջարեղենի մեջ։ Հավի փափկամիսը ձողիկներով կտրատում ենք։
- Սոխը կտրում ենք և մանր կտրատում։
- Թավայի մեջ բուսայուղ ենք լցնում և ուժեղ կրակի վրա տաքացնում։ Ավելացնում ենք փափկամիսը, և անընդհատ խառնելով, տապակում ենք` մինչև հավի կտորները սպիտակեն։ Ավելացնում ենք սոխը, խառնում ենք և ևս 2-3 րոպե տապակում։
- Մի քիչ աղ ենք անում և քարրի ցանում։
- Ավելացնում ենք սերուցքը, խառնում ենք և հասցնում եռման աստիճանի։ Թույլ կրակի վրա, առանց կափարիչի, 20 րոպե շոգեխաշում ենք։ Սոուսը պետք է մի քիչ թանձրանա։
- Պատրաստ է։
Ի դեպ, սերուցքային սոուսով պատրաստված հավի միս կարելի է մատուցել բրնձի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
lavner
Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է գալիս 🙂
Սերուցքը կաթի նմա՞ն պետք է լինի։ եթե այո այդ դեպքում միգուցե մլ_ ով ասեք ինչքան լցնել
Բարև Ձեզ Մարինե ջան, այո, պետք է վերցնեք 200 մլ սերուցք:
Իսկ ինչ կարող ենք օգտագործել սերուցքի փոխարեն: Նախապես շհնորհակալություն
Արևիկ ջան, ցանկալի է սերուցք օգտագործել, բայց կարող եք վերջինս փոխարինել կաթով 🙂
Բարև ձեզ, հնարավո՞ր է սերուցքի փոխարեն թթվասեր ավելացնել
Բարև Ձեզ, սիրելի Գոհար։ Շնորհակալություն հարցման համար։ Թթվասեր ավելացնելու դեպքում կստացվի այլ պնդությամբ զանգված և բացի այդ, կփոխվի սոուսի համը։ 🙂
Lavaguyn baghadratomsn e!!! Shnorhakalutyun?