Հավի մսով ու բանջարեղենով կուսկուս
Բաղադրիչներ
- կուսկուս - 500 գր
- հավի փափկամիս - 300 գր
- սոխ - 100 գր
- գազար - 100 գր
- աղ - 1/2 թ/գ
- դարչին՝ աղացած - 1/5 թ/գ
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կուսկուսը նախապես լցնում ենք եռացրած ջրի մեջ ու 5 րոպե թողնում։ Սոխը մաքրում ու մանր կտրատում ենք։
- Գազարը մաքրում ենք ու մանր քերիչով անցկացնում։
- Հավի փափկամիսը խորանարդաձև կտրատում ենք։
- Բուսայուղը լցնում ենք կաթսայի մեջ և սոխը մոտ 3 րոպե շարունակ խառնելով տապակում ենք։
- Ավելացնում ենք գազարն ու մոտ 3 րոպե տապակում ենք։
- Ավելացնում ենք հավի միսը և մոտ 15 րոպե տապակում ենք։
- Լցնում ենք 500 մլ ջուրն ու հասցնում եռման աստիճանի։
Ապա ավելացնում ենք աղը, պղպեղն ու դարչինը և խառնում ենք։
- Լցնում ենք կուսկուսն ու խառնում ենք։
- Անմիջապես փակում ենք կափարիչով, հանում ենք կրակի վրայից ու 5-7 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
Կուսկուսը պատառաքաղի օգնությամբ լավ փխրեցնում ենք։
- Մատուցելիս զարդարում ենք կանաչիով։
Կուսկուսն արաբական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստներից է։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: