- Yield: 10 րոպե անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25-35 minutes
Հավի մսով և ձվով աղցան
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սոխը մաքրում ենք և բարակ կիսաշրջաններով կտրատում։
- Դնում ենք աղցանամանի մեջ։ Քացախը 3 ճ/գդ ջրի հետ խառնում ենք և լցնում սոխի վրա։ Թողնում ենք 30 րոպե մարինացվի։
- Հավի փափկամիսը լցնում ենք աղաջրով կաթսայի մեջ,դնում ենք կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի և 20 րոպե եփում ենք (եռալուց հետո) ։
- Պատրաստում ենք ձվածեղային ժապավենը։
Մեկ հատ ձուն և 1 պտղունց աղը հարում ենք` մինչև համասեռ դառնա։
- Տաքացրած թավայի մեջ մի քիչ բուսայուղ ենք լցնում։
Ձուն լցնում ենք թավայի մեջ և տապակում ենք։
- Շրջում ենք և մյուս կողմից ևս տապակում։
- Մնացած երկու ձվերն էլ նույն եղանակով տապակում ենք։
Բլիթները իրար վրա ենք շարում։
- Իրար վրա շարած բլիթները ռուլետի պես փաթաթում ենք։
- Մոտ 0,5 սմ լայնության բարակ շերտերով կտրատում ենք։
Ձվածեղային ժապավենը պատրաստ է։
- Հավի փափկամիսը բզկտում ենք (բզկտած ավելի համեղ է, քան կտրատած)։
- Սոխի վրայի քացախը թափում ենք։
Սոխի վրա ենք լցնում հավի փափկամիսը, գազարը, ձվածեղային ժապավենը։
- Ավելացնում ենք մայոնեզը և լավ խառնում ենք։
- Պատրաստի աղցանը թողնում ենք 10 րոպե հանգստանա և մատուցում ենք։
Այսպիսով ստացանք շատ համեղ աղցան, որը հարմար է մատուցել, թե ճաշին, թե ընթրիքին։ Այն տոնական սեղանի համար էլ շատ հարմար է, հյուրերն անպայման կգնահատեն 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Hamex é statsvel ,
manavand blinineri medj patatats yurahatuk ban é statsvum
Chnorhakalutyun ays baxadratomsi hamar ?