- Yield: 1-2 ժամ անց
- Prep Time: 5-10 minutes
- Cook Time: 3ժ 00 րոպե
Հացի բաղադրատոմս հացթուխ սարքով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Այս հացի բաղադրատոմսը կհետաքրքրի ոչ միայն այն մարդկանց ովքեր հացթուխ սարք ունեն, այլև նրանց, ովքեր նոր են պատրաստվում գնել։ Հաց թխելու համար, այս պարագայում 5-10 րոպե ժամանակ է պահանջվում` չհաշված թխվելու և սառելու ընթացքը։ Ալյուրը լավ կլինի խառը վերցնել` ցորենի սպիտակ ալյուր և ամբողջահատիկ ալյուր, եթե չկա, կարող եք սովորական ցորենի ալյուրով փոխարինել։ Թարմ խմորիչը կարող եք նաև չորով փոխարինել, բայց թարմ խմորիչով հացն ավելի փքուն է ստացվում։
Խմորիչը լցնում ենք հացթուխ սարքի ամանի մեջ։ Վրան ենք լցնում մաղած ալյուրը` նշված քանակությամբ։
- Ավելացնում ենք բուսայուղը։
- Չափիչ բաժակով (սովորաբար հացթուխ սարքի հետ չափիչ բաժակ է լինում) ջուրը առանձնացնում ենք։ Ջրի վրա ենք լցնում աղն ու շաքարավազը և խառնում ենք։ Ջուրն աստիճանաբար ավելացնում ենք հացթուխ սարքի ամանի մեջ։
- Հացթուխ սարքի ամանը դնում ենք տեղը։ Ընտրում ենք ծրագիրն ու այլ պարամետրերը և ստարտի կոճակը սեղմում ենք։
- 3-5 ժամ հետո (կախված ընտրված ծրագրից) հացը պատրաստ է։ Ահա այսպիսի գեղեցիկ հաց է ստացվում։ Հացը դնում ենք ցանցի վրա և 1-2 ժամ թողնում ենք սառչի (ցանկալի է հացը սրբիչի մեջ փաթաթել, այնուհետև դնել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, որպեսզի այն փափուկ լինի)։
- Բարի ախորժակ:
Այսպիսով, բարձր, փափուկ, օդեղեն և շատ համեղ հացի բաղադրատոմս։ Պատրաստեք և հանգիստ եղեք Ձեր և Ձեր երեխաների առողջության համար 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
es uzum em vor darnam xohararuhi
Շատ լավ որոշում է: Հետևեք մեր էջին և բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կիմանաք ու կծանոթանաք մի շարք խոհարարական նրբությունների 🙂
Knereq es hactux sarqov txum em eresy ji karmrum ,kaseq inj anem?