- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Հնդկաձավարով կոտլետ
Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 1 կգ (նաև խոզի)
- սոխ - 250 գր
- գազար - 180 գր
- ձու - 2 հատ
- հնդկաձավար (гречка) - 2 ճ/գդ (խաշած)
- հաց սպիտակ - 2-3 կտոր (բատոն)
- կաթ - 230 մլ (կամ արգանակ)
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Սոխը մանր խորանարդներով կտրատում ենք, գազարը անցկացնում ենք քերիչով։
- Սոխը բուսայուղի մեջ տապակում ենք մինչև ոսկեգույն դառնա, այնուհետև ավելացնում ենք գազարը։ Մի քանի րոպե տապակում ենք, մինչև գազարը փափկի։
- Ձուն լցնում ենք մսի խճողակի մեջ, աղ և պղպեղ ենք անում` ըստ ճաշակի։ Հնդկաձավարը եփում ենք, սառեցնում և ավելացնում մսով զանգվածի մեջ։
- Բատոնի միջուկը հանում ենք, կաթի մեջ թրջում։ Լավ թրջվելուց հետո, բլենդերով հարում ենք։
- Տապակած բանջարեղենը և կաթի մեջ թրջած հացը լցնում ենք մսով զանգվածի մեջ։
- Լավ խառնում ենք, որպեսզի զանգվածը միասեռ դառնա։
- Կոտլետներ ենք ձևավորում և տեղափոխում ենք յուղապատ տապակի մեջ։
- Եփում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում` մինչև թեթևակի կարմրեն։
Այսպիսով, շատ համեղ հնդկաձավարով կոտլետ , որը հարմար է մատուցել կարտոֆիլի կամ թարմ բանջարեղենի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
bayc sa aveli shat msov kotleter qan hndkacavarov es patrastelem henc hdkacavarov kotlet aranc msi u gazari asem shat hamexer,sael kporcem
Հասմիկ ջան, ուրախ կլինենք, որ կիսվեք մեզ հետ Ձեր բաղադրատոմսով 🙂
Բարև ձեզ,շատ շնորհակալեմ բաղադրատոմսի համար,ես պատրաստելեմ շատ համեղեր,անպայման կտամ հնդկաձավարով կոտլետի վաղադրատոմսն
Котлеты гречневые
Ингредиенты:
Гречка вареная-1 ст
яйцо-2-3 шт
Сыр-100 гр
Лук-1 шт
Масло сливочное-50 гр
Соль,перец
Приготовление:
Лук пожарить на сливочном масле. Сыр потереть на терке. Смешать вареную гречку,лук,сыр. Вбить яйца, посолить, поперчить.
Из фарша сформировать котлеты,обвалять их в муке( делайте это аккуратно, иначе котлеты могут развалиться) и жарить с обеих сторон до золотистой корочки.
Вкусные они и в горячем, и холодном виде.
Приятного аппетита!
Բարև ձեզ: Կասե՞ք հնարավոր է սառցախցիկում պայել որոշ ժամանա՞կ:
Բարև Ձեզ, սիրելի Լուսինե։ Ինչպես մյուս կոտլետները, այնպես էլ սա կարելի է որոշ ժամանակ պահել սառցախցիկում։ 🙂