- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Հունական պահքային թխվածք
Բաղադրիչներ
- նարնջի կեղև - 2 թ/գ
- աղ - 1/2 թ/գ
- քացախ - 30 մլ
- սոդա - 1 թ/գ
- ալյուր - 380 գր
- հյութ նարինջի - 3/4 բաժակ
- շաքարավազ - 180 գր
- ձեթ եգիպտացորենի - 3/4 գր
- ջուր - 2 ճ/գ
Քայլերի հաջորդականություն
- Նարնջի հյութը, կեղևը, եգիպտացորենի ձեթը, շաքարավազը հարում ենք այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։
- Շարունակում ենք հարել՝ ավելացնելով գինու քացախը։ Ապա ավելացնում ենք ալյուրն ու աղը։
- Սոդային ավելացնում ենք 2ճ/գ ջուր և լավ խառնում ենք, որից հետո լցնում ենք խմորային զանգվածի մեջ։ Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ու բուսայուղապատ ձևամանի մեջ։
- Թխում ենք 30 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Համեղ թխվածքը պատրաստ է, կարելի է պատել ջեմով ու զարդարել ըստ ցանկության։
Բարի վայելում։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: