- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 5 minutes
Ձկան ֆիլեով խորտիկ-տորթ
Բաղադրիչներ
- ձուկ - 1 հատ (քիչ աղ դրած ծովատառեխ)(сельдь)
- հաց սև - 1 հատ
- սոխ - 1 հատ
- վարունգ մարինացված - 2 հատ
- թթվասեր - 100 գր
- պանիր - 100 գր
- սոյայի սոուս - 1 ճ/գդ
- ձիթայուղ - 1 թ/գդ
- հյութ կիտրոնի - ըստ ճաշակի
- մանանեխ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձուկը մաքրում ենք և փշերը հանում։ Վարունգն ու սոխը կտրատում ենք փոքր խորանարդիկներով։
Թթվասերը խառնում ենք պանրի, սոյայի սոուսի, մանանեխի, կիտրոնահյութի և ձիթայուղի հետ։ Հացը կտրում ենք։ Ձևամանի մեջ ստվարաթիթեղ ենք դնում։ Ստվարաթիթեղի վրա ենք դնում թթվասերային սոուսով պատված 2 հացի կտոր։
- Հացի վրա լցնում ենք կտրատած սոխը։
- Սոխի շերտի վրա ավելացնում ենք ձուկը, վարունգը և նորից սոուսով պատում։
Կրկնում ենք նույն գործողությունը 3 անգամ։ Վերևի շերտը պետք է հացը լինի։
Տորթը փայլաթիթեղի մեջ փաթաթում ենք և մի քանի ժամով դնում սառնարանի մեջ։
- Այնուհետև հանում ենք սառնարանից, հեռացնում ենք փայլաթիթեղը, քառակուսաձև կտրտում (ոչ մեծ կտորներով) և ըստ ցանկության ձևավորում։
Ծովատառեխի փոխարեն կարող եք ցանկացած այլ տեսակի ձուկ օգտագործել`ըստ ճաշակի։ Ինչ ամանորյա սեղան առանց համեղ և գեղեցիկ խորտիկների 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
ISK ES VONC KAREX EM XMOREXEN GCEM
???
Մարիամ ջան բաղադրատոմս տեղադրելու համա րանհրաժեշտ է մուտք գործել մեր ֆորում, ահա անցեք այս հղումով http://www.cooks.am/forums/ :
Գրանցվել ֆորումում, դառնալ օգտատեր, ապա տեղադրել այնտեղ Ձեր ցանկացած բաղադրատոմսերը իրենց նկարներով 🙂