- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Ձուն լավաշի մեջ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սամիթը մանր կտրատում ենք։
- Կանաչ սոխը կտրատում ենք։
- Պանիրը մանր խորանարդներով կտրատում ենք։
- Կարտոֆիլը խորանարդաձև կտրատում ենք։
- Ձվերը աղի և պղպեղի հետ հարում ենք։ Ապա ավելացնում ենք ձիթայուղն ու խառնում:
- Ավելացնում ենք սերուցքը։
- Այնուհետև ավելացնում ենք կանաչին և հարում։
- Լցնում ենք պանիրն ու խառնում։
- Լավաշը քառակուսաձև կտրատում ենք։ Ի դեպ, լավաշ կարող ենք պատրաստել նաև ինքնուրույն՝ հետևյալ բաղադրատոմսով:
- Լավաշները տեղափում ենք ձևամանի մեջ։
- Այնուհետև լավաշների մեջ ենք լցնում կարտոֆիլը, որից հետո վրան ենք լցնում ձվով զանգվածը։
- Թխում ենք 20 րոպե` նախապես մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Թխվելուց հետո ձևամաններից հանում ենք, տեղափոխում ենք մատուցարանի մեջ և «Լեչո»-ի (պահածոյացված լոլիկ) կամ այլ պահածոյացված բանջարեղենի հետ մատուցում։ Բարի ախորժակ։
Եթե ժամանակ ունենք, կարող ենք լավաշի փոխարեն բլիթներ օգտագործել, բայց այդ դեպքում արդեն միջուկը շատ չպետք է լցնենք, որ բլիթները ծանրությունից չպատռվեն 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: