- Yield: 10 րոպե անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Ձու շոտլանդական ձևով
Բաղադրիչներ
- ձու - 7 հատ
- միս խոզի - 300 գր
- միս տավարի - 300 գր
- ռեհան - 1 թ/գդ(չորացրած)
- մշկընկույզ (мускатный орех) - 0,5 թ/գդ
- բուսայուղ - 800 մլ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- 6 ձուն 4-5 րոպե աղաջրի մեջ եփում ենք ու կեղևազրկում։ Միսը ջլազատում և ճարպազատում ենք և վերածում ֆարշի։ Ֆարշի մեջ ավելացնում ենք 1 ձուն և լավ խառնում։
- Ավելացնում ենք աղը, պղպեղը, չորացրած կանաչին և մշկընկույզը ու լավ խառնում։ Ֆարշը 6 մասի ենք բաժանում։
- Հաջորդաբար բոլոր մասերը մինչև 0.5 սմ հաստությամբ օվալաձև գնդում ենք և դրանցով ձվերը ծածկում։ Կաթսայի մեջ լցնում ենք բուսայուղը և լավ տաքացնում։ Ձուն դնում ենք կաթսայի մեջ և տապակում` մինչև շագանակագույն երանգ ստանանք։
Հանում ենք ձվերը, դնում թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի ձեթը ներծծվի։
- Մատուցելիս կլոր շերտերով կտրատում ենք և ձևավորում կանաչիով։
Հավի ձու շոտլանդական ձևով կարող եք պատրաստել նաև խոզի կամ հավի մսով։ Իսկ եթե միսը քիչ է, կարող եք լորի ձվով պատրաստել, բայց այդ դեպքում արդեն կտրելու կարիք չի լինի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
lavna shat
lavna shat hetagrgir