- Yield: 1-2 ժամ անց
- Prep Time: 45 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Ղադեիֆ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- խմոր - 400-450 գր (ղադեիֆի)
- կարագ - 150 գր
- ընկույզ - 200-300 գր
- Օշարակի համար՝
- շաքարավազ - 160 գր
- ջուր - 160 մլ
- աղ կիտրոնի - 1 ճ/գդ
- հիլ(кардамон) - 0,5 թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորն այս բաղադրատոմսով, ապա դնում ենք կաթսայի մեջ և վրան հալեցրած կարագ լցնում:
- Ձեռքով թեթևակի տրորում ենք, որպեսզի խմորն ամբողջությամբ կարագապատվի:
- Խմորից մի փոքր մաս վերցնում ենք և փաթաթում մատի վրա:
- Կտրում ենք:
- Զգուշությամբ հանում ենք մատի վրայից:
- Խմորի մեջը պնդուկ կամ ընկույզ ենք դնում (կարող ենք ընկույզը նաև մանրացնել և խառնել մի փոքր դարչինի հետ):
- Դնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե:
- Պատրաստում ենք օշարակը: Ջրի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, հիլն ու աղը և մարմանդ կրակին եփում, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի: Օշարակը լցնում ենք տաք Ղադեիֆի վրա:
- Ահա և վերջ:
Իսկական տնական Ղադեիֆ վայելելու ժամանակն է 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev Dzez kaseq vorn e Xadeifi hamar naxatesvac xmore?
Բարև Ձեզ, դա թել-խմորն է, որը տնային պայմաններում շատ դժվար է պատրաստել:
Barev Dzez Շեֆ Խոհարար es kcanaknai unenal arag u hesh naev hamex, glazuri recept, kxndrei nsheiq, bavakanin shat em ogtvum Dzer baxadratomseric, shat hamex en u arag patrastvox…..Kanxav shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, ահա այստեղ կարող եք գտնել շատ հաջող ջնարակի բաղադրատոմս՝
http://www.cooks.am/%D5%B4%D5%A5%D5%B2%D6%80%D5%B8%D5%BE-%D5%A2%D5%AB%D5%BD%D5%AF%D5%BE%D5%AB%D5%A9-%D5%A8%D5%B6%D5%AF%D5%B8%D6%82%D5%B5%D5%A6%D5%B8%D5%BE/
Indzel e hetaqrqir inchpes en patrastum spageti hishecnox ayd xmorn.Naxapes shnorhakal em.
Բարև Ձեզ, խմորը տնային պայմաններում շատ դժվար է պատրաստել, այդ իսկ պատճառով էլ ցանկալի է այն գնեք խմորեղենների մասնագիտացված խանութներից կամ սուպերմարկետներից 🙂
shnorhakalutyun Շեֆ Խոհարար, vor bavakani ushabir eq mer harcumneri u ditoxutyunneri handep.Cavoq asem vor Xadeifi xmor chem karoxanum gtnel, es Hayastanum chem bnakvum, baic nuinisk aistex Evropaum djvaranum em gtnel
Շնորհակալ ենք, որ հետևում եք մեզ: Ղադեիֆի խմորը, ցավոք, տնային պայմաններում շատ դժվար է պատրաստելը, քանի որ այն հատուկ սարքավորում է պաահանջում 🙂
Barev Dzez Shef Xoaharar, es bnakavum em Evropaum ev chem karoxanum aistex Xadefi xmor gtnel, karox eq xorhurd tal vortex pntrem, inch xanutnerum? naxapes shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ հարգելի մասնակից, խորհուրդ ենք տալիս խմորը փնտրել թխվածքների մասնագիտացված խանութներում, կամ փորձել Ֆիլո խմորով պատրաստել 🙂
Barev dzez indzel kaseq xmori baxadrutyun@ inqs shat sirumem bayc xmor@ patrastelu baxadratoms chunem naxapes shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, խմորը տնային պայմաններում շատ դժվար է պատրաստել, այդ իսկ պատճառով էլ ցանկալի է այն գնեք խմորեղենների մասնագիտացված խանութներից կամ սուպերմարկետներից
Esel kcankanai xmori baxadratomse
Բարև Ձեզ, խմորը տնային պայմաններում շատ դժվար է պատրաստել, այդ իսկ պատճառով էլ ցանկալի է այն գնեք խմորեղենների մասնագիտացված խանութներից կամ սուպերմարկետներից 🙂
Ղադեիֆի խմորը վաճառվում է սուպերմարկետներում
barev Dzez cankacac supermarketum karoxem nael xadaefi xmor@
Բարև Ձեզ, պետք է նայեք, խոշոր սուպերմարկետներում կարող եք գտնել 🙂
Barev Dzez, Շեֆ Խոհարար jan, vor xndrem Ekleri mi lav recept kgreq? naxapes shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, ահա խնդրեմ Էկլերների մի քանի շատ հաջող բաղադրատոմսեր, որոնք Ձեզ շատ դուր կգան՝
http://www.cooks.am/?s=+%D5%A7%D5%AF%D5%AC%D5%A5%D6%80&Submit=Search+Site
shat shnorhakal em Շեֆ Խոհարար, misht arag ardzaganqelu hamar u hajoxak baxadratomser texadrelu hamar
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Ղադեիֆ receipt pordzeci ev dzer receiptov shat ttu stacvec. Duq vstah eq vor vochinc cheq moracel nshel-orinak mexr
Բարչև Ձեզ Արմինե ջան, ոչ շաքարավազը լիովին բավական է քաղցրություն հաղորդելու համար, եթե ցանկանում ենք կարող եք քանակությունը փոքր-ինչ ավելացնել, մեղր խորհուրդ չենք տալիս, քանի որ հնարավոր է՝ քարանա:
Այդպիսի խմորներ վաճառվում են արևելյան խանութներում. Այդպիսի խանութներ շատ կան եվրոպական երկրներում
ummmm shat em sirum … da axparakan qaxcranush e ))))