- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
Ղադեիֆի խմոր տան պայմաններում
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը, որի համար ձուն, ալյուրը, ջուրն ու աղը խառնում ենք։ Ալյուրն անցկացնում ենք մաղով, որպեսզի խմորի մեջ գնդիկներ չառաջանան։ Խմորը լցնում ենք հրուշակեղենային պարկի մեջ։
- Տապակը տաքացնում ենք, խմորն ալիքաձև տարածում ենք այնպես, որ ստացվի ծակոտկեն ցանց։ Ցանցանման խմորը մեկ կողմից մոտ 15 վայրկյան տապակում ենք, ապա դնում ափսեի մեջ։
- Երբ խմորը սկսում է մգանալ, այն անմիջապես պետք է բարակ թիակով հանել տապակից։ Գործողությունը պետք է շատ զգուշությամբ անել, որպեսզի խմորը չփշրվի։
- Որքան նուրբ է խմորը, այնքան ավելի ծակոտկեն է ստացվում խմորը։
- Խմորով անմիջապես կարելի է պատրաստել տարատեսակ քաղցրավենիքներ։ Այն որոշ ժամանակ կարելի է պահպանել պթլիէթիլենային թաղանթով կամ սրբիչով ծածկած տարայի մեջ։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: