- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Միլֆեյ ելակով
Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 500գր
- պանիր մասկարպոնե - 250գր
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
- շաքարի փոշի - 60գր
- ելակ - 250գր
- անանուխ - 1 ճյուղ
Քայլերի հաջորդականություն
- Նախապես սառեցրած խմորը բացեք գրտնակով, ապա կտրեք ուղղանկյուններ (խմորեղենի 1 կտորի համար անհրաժեշտ է 3 շերտ ուղղանկյունաձև խմոր): Խմորները շարեք ջեռոցի տապակի վրա, պատառաքաղով ծակեք խմորի շերտերի ամբողջ մակերեսը:
- Եփեք ջեռոցում 10-15 րոպե 190աստիճանում մինչև թույլ շագանակագույն երանգի առաջացումը:
- Թողեք խմորի շերտերը սառչեն, որից հետո կտրատեք նրանց ծայրի չորացած մասերը:
- Հարեք շաքարի փոշին ձվի դեղնուցի հետ մինչև վերջինիս սպիտակելը և փրփրելը, ապա ավելացրեք մասկարպոնեն և կրկին հարեք մինչև կրեմի պնդանալը:
- Ելակները լվացեք, կտրատեք երկարությամբ 2 մասի:
- Խմորի շերտի վրա քսեք կրեմը, ապա շարեք ելակները: Կատարեք նույն գործողությունը ևս 2 անգամ:
- Զարդարեք աղանդերը անանուխի տերևներով և վրան շաղ տվեք մի քիչ շաքարի փոշի:
Պատրաստի միլֆեյը կարելի է մատուցել անմիջապես, եթե ցանկանում եք ունենալ խրթխրթան շերտեր, կամ ավելի ուշ, եթե գերադասում եք փափկած և կրեմը ներծած աղանդեր:
—–
Ի դեպ՝
Միլֆեյ (mille-feuille) ֆրանսերենից թարգմանվում է ինչպես “հազարավոր շերտեր”: Ֆրանսիացիներն այսպես են կոչում ոչ միայն շերտավոր տարբեր տեսակի թխվաքները, այլև աչ քաղցր խորտիկները, որոնք պատրաստվում են շերտավոր խմորից:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
ays chapaqanakic qani hat milfey e stacvum?
Կստացվի մոտ 8-10 Միլֆեյ 🙂