- Yield: Մի քանի օր անց
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Մսով սուջուխ
Բաղադրիչներ
- միս խոզի - 400 գր
- միս տավարի - 400 գր
- պղպեղ սև - 1 թ/գդ
- պղպեղ կարմիր - 1 թ/գդ
- պապրիկա - 1 թ/գդ
- մշկընկույզ (мускатный орех) - 0,5 թ/գդ
- չաման - 1 թ/գդ
- աղ - 1,5 ճ/գդ
- գինի - 30 մլ (կամ կոնյակ)
- շաքարավազ - 1 թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Միսը մսաղացի խոշոր ցանցով աղում ենք կամ դանակով կտրատում: Ավելացնում ենք համեմունքները, աղը և շաքարավազը: Լցնում ենք գինին կամ կոնյակը: Լավ խառնում ենք և մեկ օր պահում սառցախցիկում:
Մեկ օր անց պատրաստում ենք խոզի կամ ոչխարի աղիքը և մեջը միս լցնում:
- Լցոնված աղիքները դնում ենք տախտակի վրա, ծածկում մեկ այլ տախտակով և վրան ծանրություն դնում: Մեկ օր թողնում ենք պատշգամբում, հետո շրջում, ծանրությունը նորից դնում վրան ու թողնում ևս մեկ օր:
Արդեն հարթ տեսք ստացած սուջուխները կախում ենք հով ու քամհարվող տեղում: Ամեն օր, մինչև չորանալը, սուջուխները գրտնակում ենք: Սովորաբար վերջիններս չորանում են 15-20 օրում:
- Ահա և վերջ:
Վերջում նշենք, որ սա փորձված բաղադրատոմս է և հարմար է հատպակես նրանց համար, ովքեր ցանկանում են տնական սուջուխ պատրաստել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev Dzez, isk sujuxi mej sxtor chi drvum? ev inchpes unenal xozi kam vochxari axiq? ete chka inchov poxarinel?merci naxapes
Բարև Ձեզ, ցանկության դեպքում կարող եք նաև սխտոր ավելացնել:Լավ արդյունք ունենալու համար պետք է հենց աղիքով պատրաստել, որը կարող եք գտնել սուպերմարկետներում 🙂
ANCHAP SHNORHAKAL EM Շեֆ Խոհարար JAN? dZER BARI XORHRDI U BAREHAMBUIR PATASXANI HAMAR, kporcem gnel, hetaqrqvel u uxaki es Evropaum em hima u estexi supermarketnerum djvar te handipvi nman baner, der chem handipesl. Ev mer Haykakan sujuxn u basturman amenahamov e…Shnorhakalutyun
Միշտ պատրաստ ենք օգնել Ձեզ 🙂
Ananune ջան եթե Եվրոպայում եք բնակվում խոզի կամ տավարի աղիք կարող եք Amazon ից կամ Ebay ից պատվիրել ։