- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Մրգային աղցան
Բաղադրիչներ
- դդում - 250գր
- նարինջ - 1 հատ
- շոկոլադ սև - 90գր
- շաքարավազ - 3ճ/գդ
- կարագ - 15գր
- սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 3ճ/գդ
- ջուր - 40մլ
- վանիլին - 1/2 թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Դդումը մաքրել, լվանալ և եփել ջեռոցում 180-200 աստիճանում մինչև փափկելը, այնուհետև խորանարդաձև կտրատել:
- Նարինջը կեղևահանել, կտրատել:
- Սոուսի պատրաստման համար կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, շաքարավազը և ոչ ուժեղ կրակի վրա տաքացնել մինչև շաքարավազի հալվելը, ապա ավելացնել կտրատած շոկոլադը և կարագը: Լավ խառնել մինչև միատարր զանգվածի առաջացումը: Ապա ավելացնել սերուցքը և վանիլինը:
- Եթե դդումը կամ նարինջը այնքան էլ քաղցր չեն, ապա սոուսի մեջ շաքարավազի քանակությունը կարելի է ավելացնել:
Ափսեի մեջ լցնել դդումի, նարինջի կտորները, ցանկության դեպքում ավելացնել չամիչ կամ ծիրանաչիր:
- Աղցանի վրա լցնել շոկոլադե սոուսը և անմիջապես մատուցել:
Ամեն մրգային աղցան չէ, որ այսքան օգտակար է: Իսկ այս շոկոլադե սոուսով շատ ավելի հեշտ կլինի փոքրիկներին համոզել, որպեսզի դդում ուտեն։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: