- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 50 minutes
Նախուտեստ նարնջի մեջ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Հավը նարնջի հյութի մեջ մարինացվում է, այնուհետև ջեռոցում եփվում, որից հետո նարնջի կեղևի մեջ դրվում։ Եթե նարնջով համեմված հավ սիրում եք, ապա այս նախուտեստը շատ կհավանեք։
Նարինջները երկու մասի ենք կիսում, հյութը քամում ենք և մաղով անցկացնում։
- Նարինջները պտղամսից զգուշորեն ազատում ենք. պետք է այսպիսի բաժակներ ստանանք։
- Հավի միսը ոչ մեծ կտորներով կտրատում ենք և դնում հրակայուն կաթսայի մեջ։
- Վրան 150 մլ նարնջի հյութ ենք լցնում և 10-20 րոպե մարինացնում ենք։
- Ավելացնում ենք խորանարդիկներով կտրատած գազարը։ Աղ և պղպեղ ենք անում, ավելացնում ենք սխտորը և խառնում ենք։
- Կաթսան կափարիչով ծածկում ենք և տեղափոխում մինչև 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Մոտ 30-50 րոպե եփում ենք։
- Ժելատինի վրա 2-3 ճ/գդ ջուր ենք լցնում և թողնում ենք մոտ 10 րոպե ուռչի կամ այնքան ժամանակ, որքան նշված է տուփի վրա։ Հավով կաթսայի մեջ ենք լցնում ուռած ժելատինը, լավ խառնում ենք, որպեսզի ժելատինը լուծվի։ Սառեցնում ենք (մինչև գոլ լինի)։ Նարինջները դնում ենք բաժկների մեջ, որպեսզի անշարժ լինեն։ Գդալով խառնուրդը լցնում ենք նարինջների մեջ։ Այնուհետև վրան ենք լցնում կաթսայում մնացած հյութը։ 2-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարանը, որպեսզի ժելեն ամբողջությամբ պնդանա։
Այնուհետև սուր դանակով յուրաքանչյուր նարնջի կեսը 4 մասի ենք կիսում և մատուցում։
Ահա այսպիսի պայծառ տոնական նախուտեստ, որը ցանկացած խնջույքի սեղանի զարդը կդառնա և հատկապես կուրախացնի այն մարդկանց, ովքեր արտասովոր համադրությունների սիրահար են 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
LAVN ER|
Անուշ արեք 🙂