Նրբաբլիթներ «Սյուզետ»
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք նրբաշերտերը, որի համար ալյուրը, շաքարավազն ու աղը խառնում ենք։
- Ավելացնում ենք բուսայուղն ու ձուն, ապա՝ կաթի 1/3 մասը։
- Լավ խառնում ենք, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված։
- Ավելացնում ենք կաթի մնացած մասն ու շարունակում ենք խանռել։
- Ստացվում է թույլ, թեթև ծորացող խմոր։
- Տապակը պատում ենք բուսայուղով ու դնում ենք կրակի վրա։
- Վերցնում ենք 5 ճ/գ խմորն ու լցնում ենք տապակի մեջ՝ թեթևակի շարժելով, որպեսզի խմորը հավասարվի։ Եփում ենք 20-40 վայրկյան մինչև ոսկեգույն դառնա։
- Նրբաշերտը շրջում ենք և հակառակ կողմով եփում ենք ևս 5-10 վայրկյան։
- Պատրաստ լինելուց հետո նրբաշերտերը դնում ենք ափսեի մեջ ու ծածկում որևէ բանով, որպեսզի նրբաշերտերը չչորանան։
- Պատրաստում ենք սոուսը, որի համար նարինջը բաժանում ենք երկու մասի և մի մասի կեղևը քերիչով անցկացնում ենք։
- Այնուհետև մեկուկես նարնջի հյութը քամում ենք (ստացվում է մոտ 150 մլ):
- Տապակի մեջ դնում ենք կարագն ու ավելացնում ենք շաքարավազը։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի։
- Ավելացնում ենք նարնջի կեղևն ու հյութը, հասցնում ենք եռման աստիճանի և կես րոպե եփում։
- Կրակը մեղմացնում ենք, ավելացնում ենք կոնյակը։
- Նրբաշերտերը երկու կողմից թաթախում ենք սոուսի մեջ, չորս տակ ծալում ենք։
- Պատրաստ լինելուց հետո նրբաշերտերը դնում ենք մատուցվող ափսեի մեջ և զարդարում նարնջի շերտերով։
Ստացվում են շատ համեղ նրբաբլիթներ, որոնք կարող եք վայելել մեկ բաժակ տաք թեյի հետ։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: