- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Շակշուկա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մանր կտրատած սոխը թեթևակի տապակում ենք: Ավելացնում ենք խորանարդիկներով կտրատած տաքդեղը: Տաքդեղը փափկելուց հետո, ավելացնում ենք մանրացված սխտորը:
- Լոլիկները նախապես եռման ջրի մեջ ենք լցնում, մի քիչ թողնում ենք և կեղևազատում, ինչից հետո խորանարդիկներով կտրատում ենք, լցնում թավայի մեջ և վրան աղ, քրքում ու զիրա ավելացնում:
- Զանգվածը եռալուց հետո 4 փորվածք ենք անում և յուրաքանչյուրի մեջ զգուշորեն ձու կոտրում:
- Թույլ կրակի վրա եփում ենք այնքան, մինչև ձվերը պատրաստ լինեն (տապակվելու աստիճանը ինքներս ենք որոշում): Յուրաքանչյուր ձվի վրա աղ և աղացած սև պղպեղ ենք ցանում:
- Մատուցելուց առաջ վրան մանր կտրատված մաղադանոս ենք ավելացնում:
Ի դեպ, շակշուկա կարելի է մատուցել նախաճաշին, որպես այլընտրանքային և օգտակար ձվածեղ 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: