- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Շատ արագ չեբուրեկի
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք միջուկը: Աղացած մսի մեջ ավելացնում ենք համեմունքները, մանր կտրատած սոխն ու ջուրը և լավ խառնում:
Պատրաստում ենք խմորը: Այուրը, աղն ու ջուրը լախ խառնում ենք և հունցում: Արդյունքում ստացված խմորը գնդում ենք, փաթաթում թաղանթի մեջ ու մեկ ժամով տեղափոխում սառնարան:
- Խմորը սառնարանից հանում ենք ու գլանի ձև տալիս: Հետո հավասար մասերի ենք կտրատում: Իսկ այժմ մի նրբություն, թեև առանց դրա էլ կարելի է: Խմորի կտորը ձեռքով տափակացնում ենք, վրան կարագ քսում կամ ալյուր ցանում, ծալում ենք ու նորից տափակացնում: Հետո արդեն կարելի է գրտնակել: Այս հնարքի շնորհիվ խմորը դառնում է շերտավոր:
Բարակ բլիթ ենք գրտնակում, մի կեսի վրա դնում միջուկը, մյուս կեսով ծածկում, եզրերը մատներով ամրացնում ենք ու գրտնակում, որպեսզի ծայրերը լավ ամրանան: Հետո ափսեի եզրով կտրում ենք ավելորդ խմորն ու ստանում հարթ, համաչափ չեբուրեկի:
- Տապակում ենք թավայի մեջ` ուժեղ կրակի վրա:
- Ահա և վերջ:
Արագ պատրաստվող չեբուրեկի պատրաստելը շատ հարմար է, եթե անսպասելի հյուրեր ունեք կամ պետք է ունենաք: Այն կարելի է մատուցել ցանկացած ըմպելիքի հետ՝ կոմպոտ, հյութ, թեյ կամ էլ գարեջուր 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Mis@ hum vichakum eq dnum xmori mej?
Բարև Ձեզ, այո, միսը պետք է հում լինի 🙂
BAREV CEZ KNEREQ ISK MIAYN JUR@, ALYUR@ EV AX@ QICH BAXADRICHNER CHEN HAMEX CHEBUREKI PATRASTELU HAMAR. AYDPES XMOR@ SHAT CHOR CHI LINI?.
Բարև Ձեզ Մարի ջան, ահա այստեղ կարող եք գտնել նաև մեր մյուս Չեբուրեկիների բաղադրատոմսերը և պատրաստել 🙂
http://www.cooks.am/?s=+%D5%B9%D5%A5%D5%A2%D5%B8%D6%82%D6%80%D5%A5%D5%AF%D5%AB+&Submit=Search+Site