- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Շերտավոր խմոր
Քայլերի հաջորդականություն
- Աղը ջրում լուծում ենք, լցնում 200 գր ալյուրը և խմոր ենք հունցում:
- 15 րոպե հունցում ենք, հետո դնում ենք տոպրակի մեջ ու 15-30 րոպեով տեղափոխում սառնարան: Այդ ընթացքում սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու 50 գր ալյուրը խառնում ենք: Խմորի նման հունցում ենք, մինչև ստացվի համասեռ զանգված: 15 րոպեով դնում ենք սառնարան:
- Սառնարանից հանում ենք և ուղղանկյուն գրտնակում (մոտ 40 х 25 սմ):
- Խմորն քսում ենք կարագով խմորը (եզրերից 1-2 սմ ներս):
- Դատարկ մասով ծածկում ենք կարագապատ մասը:
- Հետո կարագապատ մյուս մասը բերում ենք խմորի վրա:
- Եզրերն ամրացնում ենք:
- Թաղանթով փաթաթում ենք և 30 րոպեով դնում սառնարան: Սառնարանից հանում ենք ու երկարությամբ գրտնակում:
- Երեք տակ ծալում ենք, 90 աստիճանի անկյան տակ դեպի ձախ թեքում ու գրտնակում: Գրտնակելու և շրջելու գործընթացը կրկնում ենք 6 անգամ: Կարելի է թեքել նաև դեպի աջ:
- Խմորը դնում ենք թաղանթի մեջ և պահում սառնարանում:
Կարող ենք նաև անմիջապես թխել:
Ավելացնենք, որ շերտավոր խմոր թխելիս պետք է ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճան, քանի որ ավելի ցածր ջերմաստիճանում կարագը հալչում ու դուրս է հոսում, և խմորը չոր է ստացվում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev dzez ,shat shnorhakalutyun manramasn cucabrelu hamar, isk 6 angam grtnakel@ chisht e grvac,sovorabar 3 angam en anum,miguc e tpagrakan sxal e?.
Բարև Ձեզ Աննա ջան, շնորհակալ ենք, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը: Լավ արդյունքի հասնելու համար, պետք է 6 անգամ գրտնակեք 🙂
isk jur@ gol petqe lini te shat taq
Բարև Ձեզ Հասմիկ ջան, ջուրը պետք է գոլ լինի 🙂
barev dez es mi ban chhaskaca 6 angam grtnakei miangamic te sarnaran texapoxelov krknel mekel qani gund e linum ev motavorapes inch chapsi xntrum em greq
Բարև Ձեզ: Խմորը պետք է 6 անգամ գրտնակեք սառնարանից հանելուց հետո, իսկ այս քանակության բաղադրիչներով ստացվում է մեկ գունդ խմոր 🙂
voch es dez grum em arajin angam es araji graci het bolorovin kap chuneyi
Barev dzez indz shat dur e galis dzer baxadratomser@ shnorakalutyun
Շնորհակալ ենք Ձեզ, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը 🙂
Barev dez shnurhakalutyun xmor@ nerkayacnelu hamar bayc es el harc unem, irar hetevic 6 angam grtiakenq
Բարև Ձեզ Հայկուշ ջան, այո, պետք է իրար հետևից 6 անգամ գրտնակեք 🙂
Knereq…Ayd mi gund@ karox em 2 shert dardznel
Բարև Ձեզ Ինեսա ջան, այո, կարող եք փոքր շերտեր դարձնել 🙂
Shnorhakal em patasxani ev ayspisi yurhatuk baxadratomser nerkayacnelu hamar♥
Շնորհակալ ենք նաև Ձեզ, որ հետևում եք մեզ 🙂
barev dzez inc el e shat dur galis dzer ej@ es porcel em xmorexen@ ev shat lav e stacvel, shnorhakalutyun
Անչափ շնորհակալ ենք Անահիտ ջան 🙂
Barev dzez knereq vor bacum pakum enq miayn grtnakum enq te karagel enq qsum knereq isk gata lav kstacvi es el em shnorhakal dzer ejic shat hetaqrqir baxadratomser eq texadrum
Բարև Ձեզ, ոչ միայն գրտնակում եք, կարագապատել պետք չէ: Այո, շատ լավ գաթա կստացվի, կարող եք փորձել 🙂
shogik barev dez sat ha4eli e kardal der baxadratomsern isk ayd sertavor xmorov kareli e nopoleon txel
Բարև Ձեզ, այո, կարող եք նաև ՛՛Նապոլեոն՛՛ պատրաստել, յուրահատուկ համ կունենա 🙂
Batev dez,mi harc el es unem,xmorin karag qseluc heto 6 angam grtnakum enw aranc sarnaran dnelu,naxapes shnorhakal em
Բարև Ձեզ, այո պետք է հենց այդպես անել 🙂
Barev dzez kuzeyi imanal motavor inch hastutyan eq grtnakum??
Բարև Ձեզ, պետք է ոչ շատ բարակ, ոչ էլ հաստ շերտ ստանաք 🙂
barev dzez isk ays sherterov inch karoxenq patrastel
Բարև Ձեզ Աննա ջան, կարող եք պատրաստել ցանկացած ուտեստ կամ թխվածք, որը պատրաստվում է շերտավոր խմորով: Ահա այստեղ կարող եք գտնել Ձեր նախընտրած բաղադրատոմսերը՝
http://www.cooks.am/?relation=any&s=%D5%B7%D5%A5%D6%80%D5%BF%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80+%D5%AD%D5%B4%D5%B8%D6%80%D5%B8%D5%BE&level=&serving=&timeneeded=&post_type=post
aranc ttvi- qacakh, kitronattu kam esencia- lav kgmor cheq karogh stanal. isk aranc dzvi deghnuci papuk chi lini.
Բարև Ձեզ, հարգելի մասնակից, մենք ունենք շերտավոր խմորի տարբեր բաղադրատոմսեր, որոնք պարունակում են տարբեր բաղադրիչներ և ունեն պատրաստման միմյանցից տարբեր բաղադրատոմսեր: Ահա այստեղ կարող եք գտնել Ձեզ առավել դուր եկած բաղադրատոմսերը՝
http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%A5%D6%80%D5%BF%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80-%D5%AD%D5%B4%D5%B8%D6%80-%D5%A1%D5%BC%D5%A1%D5%B6%D6%81-%D5%AD%D5%B4%D5%B8%D6%80%D5%AB%D5%B9%D5%AB/
http://www.cooks.am/%D5%A1%D6%80%D5%A1%D5%A3-%D5%B7%D5%A5%D6%80%D5%BF%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80-%D5%AD%D5%B4%D5%B8%D6%80/
Hargeli Shef xoharar inchi cheq im harcin patasxanum
Batev dzez mi ban eli harcnem,es xmor@ moracel ei vor gol jrov piti anei,karoxa chstacvi,shnorhakal em kanxav
Տվյալ խմորը կարող եմ պահել սառնախցիկում? Շնորհակալ եմ կանխավ.
Բարև Ձեզ, այո, իհարկե կարող եք 🙂