- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Շերտավոր խմորով “Նավակներ”
Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 500գր
- միս խոզի - 300գր
- սոխ - 1 հատ(մեծ)
- կարտոֆիլ - 3-4 հատ
- կարագ - 100գր
- վարունգ մարինացված - 1 հատ(մեծ)
- ձու - 1 հատ
- պանիր քերած - 50գր
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Կտրատում ենք խմորը 12 հավասար ուղղանկյունիների, գրտնակում և հանդիպակաց
ծայրերին անում կտրվածքներ:
- Մաքրում, լվանում և խաշում ենք կարտոֆիլը աղաջրում, ապա տրորում այն, որ ստացվի պյուրե, ավելացնում ենք 30գր կարագ: Կտրատում ենք թթու վարունգը խորանարդիկներով: Կտրատում ենք խոզի միսը ավելացնում աղ, սև պղպեղ և տապակում մնացած կարագի մեջ ուժեղ կրակի վրա: Ավելացնում ենք կիսալուսնաձև կտրատված սոխն ու շոգեխաշում 10 րոպե փակ կափարիչով միջին կրակի վրա:
Ապա ուղղանկյունաձև կտրատված խմորի վրա դնում ենք 1ճ/գդ կարտոֆիլային պյուրե, հավասարեցնում և վրան ավելացնում ենք մսայնի զանգվածն ու թթու վարունգը:
- Փաթաթում ենք խմորն այնպես, որ կտրվածքները ընկնեն մեկը մյուսի վրա և ամրացնում ենք ծայրերը տալով նավակի տեսք:
- Շարում ենք նավակները պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան լցնում քերած պանիր և քսում ձու, որպեսզի կարմրի:
- Թխում ենք 15-25 րոպե 200 աստիճանում:
Հուսանք հավանեցիք մեր շերտավոր խմորով “Նավակներ”-ը և մոտ ժամանակներում
կզարմացնեք Ձեր սիրելիներին պատրաստելով դրանք ընթրիքին 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Հրաշալի կայք է։ ? Ուղղակի խոսքերն ավելորդ են։
Շնորհակալություն։
Amen or partadir kerpov kardum em ev porcum zarmacnel mer tanecinerin inci hamar cez em shnorhakal?
Շնորհակալ ենք, որ վստահում եք մեզ 🙂
Лав сайт э ?????
Անչափ շնորհակալ ենք 🙂
Kuzenayi imanal inch ham uni marinacvac varungy jerucum epeluc heto, arajin angam em lsum, anpayman kporcem, isk duq kaseq motavor inch ham uni, shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, իրոք շատ յուրահատուկ համ է վարունգը ձեռք բերում, մենք վստահեցնում ենք՝ Ձեզ միանշանակ դուր կգա 🙂
Shat hamex e stacvum cankacac utest, xmorexen,pizza…shnorhakalutyun Dzez
Սիրելի Հասմիկ, մենք էլ Ձեզ ենք շնորհակալ մեր կայքի բաղադրատոմսերից օգտվելու համար։ ։)