- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Շոկոլադե զեֆիր
Բաղադրիչներ
- ժելատին - 10գր
- շաքարավազ - 150գր
- շոկոլադ սև - 100գր
- կակաո - 40գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Լցնում ենք ժելատինը ամանի մեջ, վրան ավելացնում ենք ջուրը (այնքան, որ ծածկի ժելատինը) և թողնում 20 րոպե, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը, և դնում ենք ամանը թույլ կրակի վրա մինչև շաքարավազի հալչելը (չենք հասցնում եռման աստիճանի):
- Հալեցնում ենք շոկոլադը գոլորշու վրա:
- Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ժելատինային զանգվածն ու հալչած շոկոլադը 5-10 րոպե:
- Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք ձևամանների մեջ և տեղափոխում սառնարան 1 ժամով:
- Երբ զեֆիրը սառչում է, կտրատում ենք այն, թաթախում կակաոյի մեջ և մատուցում:
Քաղցրի սիրահարները կարող են շոկոլադե զեֆիրի բաղադրատոմսի մեջ ավելացնել 100գր մեղր` հարելով այն մյուս բաղադրիչների հետ 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: