- Yield: 5-6 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Շոկոլադե թխվածքներ վանիլային կրեմով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք կրեմը: Ձվերը վանիլինի և շաքարավազի հետ լցնում ենք կաթսայի մեջ և հարում: Ավելացնում ենք ալյուրը, լավ խառնում ենք, ինչից հետո ավելացնում ենք կաթն ու կրկին հարում:
- Զանգվածը դնում ենք թույլ կրակին և անընդհատ խառնելով հասցնում եռման աստիճանի, բայց չենք եռացնում: Թողնում ենք սառչի:
- Պատրաստում ենք խմորը: Կաթսայի մեջ ենք լցնում խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները՝ բացի կակաոյից և ալյուրից: Դնում ենք թույլ կրակին և եփում մինչ զանգվածը 2 անգամ չափերով ավելանա (մոտ 7 րոպե պետք է եփենք):
Կրակից վերցնում ենք, զանգվածի մեջ կակաո ենք լցնում և խառնում:
- Ավելացնում ենք ալյուրն ու խմոր հունցում, այնուհետև մոտ 15 րոպե հանգիստ ենք թողնում:
- Խմորը բաժանում ենք 5 հավասար մասերի:
- Յուրաքանչյուրը 20 x 25 սմ շերտով գրտնակում ենք:
- Թխում ենք նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում. առաջին շերտը՝ 5 րոպե, հաջորդները՝ 3-4 րոպե: Թողնում ենք, որ սառչեն:
- Սառած կրեմը հարում ենք, ավելացնում ենք սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ու կրկին հարում:
- Բոլոր շերտերը պատում ենք կրեմով (կրեմի մի մասը պահում ենք ձևավորման համար): Շերտերը 3-4 ժամ թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում, որ սառչեն, այնուհետև 6-10 ժամ՝ սառնարանում: Ինչքան շատ թողնենք կրեմը ներծծվի, այնքան թխվածքներն ավելի համեղ կլինեն:
- Շերտերը ներծծվելուց հետո, եզրերը հավասարեցնում ենք և ուղղանկյունաձև կտրատում: Կարող ենք ձևավորման համար թողած կրեմը լցնել հրուշակեղենային պարկի մեջ և սեղմելով ոլորաձև ձևավորել վերևամասը:
Ի դեպ, այսպիսի թխվածքներ կարող ենք նաև այլ կրեմով պատրաստել՝ ըստ ճաշակի, բայց այսպես, անկասկած շատ ավելի համեղ է 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
knereq vor chem karox mitqs gexecik dzevakerpel.vor xndrem chex asi ayn kremi baxadratoms@ vor karces chor lini
Բարև Ձեզ: Միգուցե մարցիպանի մասին է խոսքը:
Knereq cheiq asi krem patrastelu dzev@
Սիրելի Աննա, կրեմը պատրաստելու եղանակը նշված է բաղադրատոմսում։ ։)