- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 30 minutes
Շոկոլադե կրեմ «Շառլոտ»
Բաղադրիչներ
- կարագ - 400 գր
- ձու - 2 հատ
- շաքարավազ - 200 գր
- կաթ - 240 մլ
- շոկոլադ սև - 150 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք կաթնային անուշահյութը, որի համար կաթն ու շաքարավազը խառնում և դնում ենք թույլ կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա հանում ենք կրակի վրայից։
- Ձուն հարում ենք։
- Ձվի զանգվածին զգուշորեն ավելացնում ենք կաթնային անուշահյութն ու լավ խառնում ենք։
- Ստացված զանգվածը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու դնում ենք միջին կրակի վրա և խառնում ենք այնքան, մինչև պնդանա, ապա թողնում ենք, որ սառչի։
- Փափկած կարագը մոտ 5 րոպե հարում ենք։ Մաս-մաս ավելացնում ենք եփովի կրեմն ու հարում ենք։
- Վերջում կրեմին ավելացնում ենք հալեցրած սև շոկոլադը և հարում ենք՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։
- Ստացվում է հարթ ու միասեռ կրեմ։
Կրեմ «Շառլոտը» կարելի է օգտագործել, ինչպես տորթերի մեջ, այնպես էլ դրանք զարդարելու համար։ ։)
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: