- Yield: 5 ժամ անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Շոկոլադե ”Միսիսիպի”
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- թխվածքաբլիթ - 400 գր (շոկոլադե)
- շաքարավազ - 1 ճ/գդ
- կարագ - 150 գր
- Կրեմի համար`
- կաթ - 700 մլ
- կակաո - 30 գր
- շաքարավազ - 120 գր
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 40 գր
- շոկոլադ սև - 150 գր
- կարագ - 15 գր
- ձվի դեղնուց - 4 հատ
- աղ - մի պտղունց
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք կրեմը: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք:
Բոլոր չոր բաղադրիչները խառնում ենք, դնում մարմանդ կրակին և խառնելով եփում: Կրակից վերցնում ենք և անմիջապես ավելացնում հալեցրած կարագն ու շոկոլադը: Խառնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք:
- Կրեմը ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 2 ժամով տեղափոխում սառնարան:
- Պատրաստում ենք խմորը: Թխվածքաբլիթները բլենդերով մանրացնում ենք, ավելացնում մարմանդ կրակի վրա հալեցրած կարագն ու շաքարավազը: Լավ խառնում ենք:
- Խմորը դնում ենք 24 սմ տրամագիծ ունեցող ձևամանի մեջ և տափակեցնում: Ծայրերը բարձրացնում ենք և լավ տափակեցնում: Թխում ենք 8-10 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Կրեմը լցնում ենք պատրաստի խմորի մեջ և 5 ժամով տեղափոխում սառնարան: Մատուցելուց առաջ հանում ենք ձևամանից և ցանկության դեպքում զարդարում:
- Վայելում ենք:
Շոկոլադե ”Միսիսիպին” պատրաստ է 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: