- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 1ժ 30 րոպե
Շոկոլադե պաղպաղակ
Բաղադրիչներ
- շոկոլադ սև - 200գր
- կաթ - 350մլ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 250մլ
- շաքարավազ - 100գր
- ձվի դեղնուց - 4 հատ
Քայլերի հաջորդականություն
- Շոկոլադը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով: Եթե ցանկանում ենք ստանալ ավելի հագեցած շոկոլադային համ, ապա պետք է օգտագործել մուգ շոկոլադ, իսկ կաթնայինի դեպքում պաղպաղակը լինում է ավելի քաղցր և նուրբ համով:
- Խառնում ենք սերուցքը կաթի հետ, տեղափոխում կրակի վրա, հասցնում եռման վիճակի, ապա ավելացնում շոկոլադը և խառնում մինչև վերջինիս լուծվելը:
- Դեղնուցները հարում ենք շաքարավազի հետ մինչև փրփրելը և ծավալով ավելանալը, ապա վրան ավելացնում շոկոլադային զանգվածը՝ չմոռանալով անընդհատ խառնել այդ ընթացքում:
- Ստացված զանգվածը կրկին լցնում ենք կաթսայի մեջ և տեղափոխում թույլ կրակի վրա և խառնելով եփում մինչև գդալի վրայից դանդաղ և դժվարությամբ հոսելու վիճակը: Ոչ մի դեպքում չի կարելի հասցնել եռման վիճակի, հակառակ դեպքում դեղնուցները կգնդվեն:
- Հանում ենք ստացված կրեմային զանգվածը կրակի վրայից, լցնում ամանի մեջ, վրան ծածկում ցելոֆանով կամ թղթով, որպեսզի սառչելուց վրան չոր շերտ չառաջանա և տեղափոխում սառցարան կես ժամով: Հանում ենք պաղպաղակը սառցարանից և հարում բլենդերում կամ հարիչով, ապա կրկին տեղադրում սառցարան: Մեկ անգամ ևս հարում ենք պաղպաղակը և կրկին տեղափոխում սառցարան: Անհրաժեշտության դեպքում պետք է կրկնել հարելու և սառցարան դնելու պրոցեսը ամեն 30 րոպեն մեկ մինչև նկարում պատկերված կոնսիստենցիայի ստացումը: Տեղափոխում ենք պաղպաղակը սառցարան 2-3ժամով վերջնական պատրաստի վիճակի հասնելու համար:
- Մատուցում ենք պաղպաղակը թարմ հատապտուղների կամ հարված սերուցքի հետ:
Օգտագործելով բաղադրիչների այս քանակությունը, դուք կստանաք մոտ 800 գր հիանալի տնական շոկոլադե պաղպաղակ:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
vatn e shat
շնորհակալություն շատ համեղ է ստացվում, անկախ եղանակից ամեն շաբաթ պատրաստում եմ քաղցրակերներիս համար ???
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Bayc es el porceci parparak italakan chelaton chstacnec erav shokolati krem
ays chapabajnov vorqan paxpaxak kstananq?
Ստացվում է մոտավորապես 200-300գր պաղպաղակ 🙂
Bayc es el porceci parparak italakan chelaton chstacnec erav shokolati krem
Որպեսզի պաղպաղակը պնդանար, հարկավոր էր սառցարանից պարբերաբար հանել և հարել, ապա կրկնել նույն գոծողությունը մինչև ցանկալի արդյունքի ստացումը:
Իրականում, պաղպաղակի պատրաստման իդեալական եղանակը պապաղակի սարքի օտագործումն է, որի աշխատանքի էությունը կայանում է նրանում, որ այն ոչ միայն խառնում և հարում է պաղպաղակը, այլև սառեցնում այդ ընթացքում: Տնային պայմաններում եթե չունեք այդ սարքը, ապա միակ տարբերակը պաղպաղակը սառեցնելը և սառը վիճակոմ հարելն է միջինում 2-3 անգամ ամեն կես ժամը մեկ:
shat hamexer amen shabat patrastumem
Ուրախ ենք, որ հավանում եք մեր բաղադրատոմսերը և օգտվում դրանցից 🙂
mek harc sarnaranum pete drvi te sarcaxcikum??
oy knereq ushadir chei kardacel arden parz e
Շատ լավ 🙂
hianali e
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
chat hamexe
Շատ ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Ւրոք շաաատ համեղ էր ??????????
Անչափ շնորհակալ ենք 🙂
shat hamex en
Շնորհակալ ենք 🙂
եթե Սերուցքը 29% յուղայնության լինի կստացվի
.
Անկեղծ ասալ ես հավանում եմ Ձեր բոլոր բաղադրատոմսերը, բայց այս պաղպաղակը մի տեսակ փրփրած ստացվեց, բերանի մեջ կպչող. Կասեք ինչից է?
Շնորհակալություն կանխավ…
Սիրելի Լուսինե, շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր բաղադրատոմսերից։ Հնարավոր է պատճառը սառցարանից հանելուց հետո շատ հարելն է։