- Yield: 5 ժամ անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Շոկոլադե Ջելատո
Բաղադրիչներ
- շոկոլադ սև - 150գր
- կակաո - 1/2 բաժակ
- կաթ - 2 բաժակ
- շաքարավազ - 3/4 բաժակ
- ձվի դեղնուց - 4 հատ
- աղ - 1 պտղունց
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթսայի մեջ խառնել կակաոն 1 բաժակ կաթի և 1 պտղունց աղի հետ, հասցնել եռման աստիճանի, ապա լցնել այլ ամանի մեջ, վրան ավելացնել մանրացված շոկոլադը և խառնել ստացված զանգվածը մինչև միատարր դառնալը:
- Նույն կաթսայի մեջ տաքացնել կաթի մնացած մասը, ավելացնել շաքարավազը և եփել մինչև շաքարավազի լուծվելը:
- Ձվի դեղնուցները լավ հարել, վրան ավելացնել կաթը շաքարավազի հետ և լավ խառնել:
- Ստացված ձվային զանգվածը կրկին լցնել կաթսայի մեջ և տեղափոխել միջին կրակի վրա: Եփել մինչև զանգվածի պնդանալը՝ գդալով անընդհատ խառնելով զանգվածը այդ ընթացքում:
- Եփված կրեմային զանգվածը լցնել շոկոլադե զանգվածի վրա ցանցի միջոցով:
- Լավ խառնել մինչև պաղպաղակի սառչելը, որից հետո տեղափոխել սառցարան 3 ժամով:
- Այնուհետև հանել սառցարանից, լավ հարել մինչև կրեմանման զանգվածի առաջացումը և կրկին տեղափոխել սառցարան: Պատրաստի պաղպաղակը պահել սառցարանում հերմետիկ կոնտեյների մեջ, որպեսզի պաղպաղակը կողմնակի համեր չվերցնի:
Հանել ջելատոն սառցարանից, թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 5 րոպե, ապա պաղպաղակի գդալով գնդիկներ ձևավորել և մատուցել:
Զարմացրեք Ձեր հյուրերին`պատրաստելով հայտնի իտալական պաղպաղակ Ջելատո շոկոլադե համով:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
.
shat tpavorvac em es poceci
es poceci shokolate jelaton ev shat tpavorvac em shnorakalutyun
Շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել 🙂
isk nshvac baxadrichneric qani gr paxpaxak kstacvi?
Կստացվի մոտ 300-500 գր պաղպաղակ 🙂
Շատ համեղե ?
Շնորհակալ ենք Լաուրա ջան 🙂
shaaat hamex e
Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է գալիս 🙂