- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 50 minutes
Շոկոլադով և բանանով բիսկվիթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան, կակաոն լավ խառնում ենք, ավելացնում շաքարավազը, աղն ու վանիլինը:
- Ձվերը լավ հարում ենք, ավելացնում բուսայուղն ու կաթը և կրկին հարում ենք: Երկու զանգվածները միացնում ենք իրար, ավելացնում խյուսի վերածած բանաններն հալեցրած շոկոլադը և կրկին լավ խառնում ենք:
- Բիսկվիթը լցնում ենք 22 սմ տրամագիծ ունեցող յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, իսկ ձևամանը դնում ենք ջրով լի ուղղանկյունաձև ձևամանի մեջ ու թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 50 րոպե:
- Ահա և վերջ:
- Անչափ համեղ ու օդեղեն բիսկվիթ ստացվեց:
Համեղ բիսկվիթ , որը զարդարելու համար կարող ենք շոկոլադե կրեմ պատրաստել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Իսկ ջուրը ինչի համար էր նախատեսված?
Սիրելի Մարիամ, ջուրն օգտագործվում է թխելու ընթացքում։ Երբ խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ, վերջինն էլ իր հերթին դնում ենք ջրով լի ուղղանկյունաձև ձևամանի մեջ ու այդպես թխում ջեռոցում։ Դա օգնում է ստանալ հարթ մակերեսով տորթ ու խուսափել խմորի այրվելուց։ ։)