- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Շոկոլադով և սուրճով չիզքեյք
Բաղադրիչներ
- կաթնաշոռ - 800գր
- ձու - 3 հատ
- շաքարավազ - 1 բաժակ
- վանիլին - 1/2թ/գդ
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 1ճ/գդ
- շոկոլադ սև - 100գր
- թխվածքաբլիթ - 300գր (շոկոլադե համով)
- կարագ - 60գր
- սուրճ լուծվող - 20գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Բլենդերում մանրացնել թխվածքաբլիթները, ավելացնել հալեցրած կարագը, կրկին խառնել: Պետք է ստացվի խոնավ զանգված:
- Ձևամանի մեջ փռել պերգամենտային թուղթ, լցնել փշրված թխվածքաբլիթը, սեղմելով հարթեցնել մակերեսը:
- Բլենդերում խառնել կաթնաշոռը և շաքարավազը մինչև միատարր զանգվածի առաջացումը, ապա ավելացնել ձուն, վանիլինը, կրախմալը: Լավ խառնել բլենդերում, որպեսզի գնդիկներ չմնան:
- Առանձնացնել ստացված զանգվածի 1/3-րդը առանձին ամանի մեջ:
- Հալեցնել շոկոլադը, ավելացնել լուծվող սուրճը, ապա լցնել բլեդերի մեջ՝ կաթնաշոռի 2/3-րդ զանգվածի վրա, կրկին խառնել:
- Թխվածքաբլիթով ձևամանի մեջ լցնել սկզբում կաթնաշոռի շոկոլադային զանգվածը:
- Լցնել նաև կաթնաշոռի սպիտակ զանգվածը:
- Ջեռոցի ստորին դարակի վրա դնել ջրով լի տարա, որպեսզի չիզքեյքը եփվի գոլորշու վրա:Միացնել ջեռոցը 180աստիճան և եփել 1ժամ:
Պատրաստի սուրճով չիզքեյքը տեղափոխել սառնարան 3 ժամով:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: