- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Ուզբեկական փլավ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Գազարը երկարավուն կտրտում ենք, իսկ սոխը շրջաններով (ոչ շատ բարակ)։
Գազարն ավելի լավ է խոշոր վերցնել։ Փլավի համար Ուզբեկստանում օգտագործում են դեղին գազար։
- Բրինձը լվանում ենք և 30-40 րոպեով սառը ջրում թրջում։
- Բուսայուղը լցնում ենք լավ տաքացրած թավայի մեջ և տաքացնում։ Այնուհետև սոխը լցնում ենք թավայի մեջ։ Սոխը տապակում ենք ուժեղ կրակի վրա` մինչև ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ ստանանք։ Սոխի հյութը պետք է դուրս գա, որպեսզի միսն ավելացնելուց հետ, ոչ թե շոգեխաշվի, այլ տապակվի։
- Այժմ ավելացնում ենք ջլազատված և խորանարդաձև կտրտված միսը։
Միսը տապակում ենք ուժեղ կրակի վար,սկզբից մի կողմից, հետո` մյուս։
Ավելացնում ենք գազարը, խառնում և 5-7 րոպե անընդհատ խառնելով տապակում`մինչև գազարը փափկի։
- Այժմ մոտ 500 մլ ջուր ենք լցնում և մեջտեղում ամբողջական սխտոր դնում (կեղևազատված)։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի, այնուհետև սխտորը հանում ենք և մի կողմ դնում։ Ավելացնում ենք աղը։ Ջուրը պետք է մի քիչ աղի լինի, որովհետև բրինձը լցնելուց հետո, բրինձը աղի մի մասը իր մեջ է քաշելու։ Բրինձը լցնում ենք և թեթևակի հավասարեցնում։ Ջուրը պետք է թեթևակի բրինձը ծածկի։ Այժմ 10-15 րոպե փլավը եփում ենք, մինչև բրինձը ջուրն ամբողջությամբ ներծծի իր մեջ։ Եթե ջուրը շատ է, պետք է բրնձի մեջ անցք բացենք, որպեսզի ջուրը շուտ գոլորշիանա։ Երբ ջրի հիմնական մասը ներծծվի կավելացնենք սխտորը։
- Բրնձի վրա կլցնենք զիրան և կափարիչով կծածկենք։ Եթե ամուր փակվող կափարիչ չունենք, կարող ենք բրնձի վրա շրջած ափսե դնել, այնուհետև կափարիչով ծածկել։
Կրակի տակը իջեցնում ենք և թույլ կրակի վրա 20-25 րոպե եփում։
- Այժմ փլավը պատրաստ է։
Պատրաստի փլավը լցնում ենք մատուցարանի վրա և սխտորով ձևավորում ։
Բարի ախորժակ:
Ուզբեկական փլավի համար պետք է վերցնենք այնպիսի բրինձ, որ եփվելուց հետո չկպնի իրար: Փլավն ավելի լավ է մատուցել բանջարեղենային աղցանի (լոլիկով, վարունգով և սոխով) և թեյի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
ZIRAN INCH E MERSI.
Զիրան համեմունք է, որը վաճառվում է յուրաքանչյուր սուպերմարկետում կամ համեմունքների խանութում 🙂
Erevi zafran? The da Irish hamemunq e.
Դա այլ համեմունք է, սակայն այն օգտագործվում է այլ փլավների մեջ 🙂
Shat hamex e stacvum
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
զիրան չամանն է
Այո, բայց հատիկավոր տարբերակով: Իսկ չամանը նույն զիրան է, սակայն աղացած 🙂