- Yield: մի քանի օր անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Պահածո «Բանջարեղենային խառնուրդ»
Բաղադրիչներ
- սմբուկ - 2 հատ խոշոր
- լոլիկ - 3 հատ խոշոր
- տաքդեղ - 2 հատ խոշոր
- սոխ - 2-3 գլուխ
- սխտոր - 3 պճեղ
- քացախ գինու - 1 թ/գդ
- մշկընկույզ (мускатный орех) - 0,5 թ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ - 2 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Տաքդեղը, լոլիկները, սմբուկները մանր խորանարդիկներով կտրում ենք: Մանրացնում ենք սոխն ու սխտորը:
Կաթսայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա տաքացնում ենք 2 ճ/գդ բուսայուղ: Լցնում ենք սոխն ու խառնելով տապակում 3-4 րոպե:
- Ավելացնում ենք սմբուկն ու քաղցր տաքդեղը: Խառնելով տապակում ենք 5-6 րոպե: Ավելացնում ենք կտրատած լոլիկը և մի քանի րոպե թողնում կրակին: Հետո ավելացնում ենք աղը, պղպեղը, քացախն ու մշկընկույզը: Խառնում ենք, կափարիչը ծածկում ու շոգեխաշում 10 րոպե:
- Պատրաստի պահածոյի մեջ ավելացնում ենք մանրացրած սխտորը: Ըստ ցանկության կարելի է ավելացնել նաև մանրացրած կանաչի:
Ահա և վերջ, արդյունքում շատ համեղ պահածո ունենք, որը կարելի է ուտել թե՛ սառը ու թե՛ տաք վիճակում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
isk mshk@nkuyzn partadire
Բարև Ձեզ Հասմիկ ջան, ոչ, պարտադիր չէ, բայց ցանկալի է, քանի որ այն յուրահատուկ համ ու հոտ է հաղորդում 🙂