Պահածո նարնջի կեղևից
Բաղադրիչներ
- նարինջ - 2 հատ
- կիտրոն - 1/4 հատ
- ջուր - 1 բաժակ
- շաքարավազ - 2 բաժակ
- հյութ նարինջի - 1 բաժակ
Քայլերի հաջորդականություն
- Նարնջի կեղևը խորանարդաձև կտրատում ենք, լցնում ենք ջրի մեջ ու եռացնում ենք 5 րոպե:
- Եռացնելուց հետո դատարկում ենք կաթսայի ջուրը՝ թողնելով միայն կեղևը:
- Կեղևը նորից լցնում ենք ջրի մեջ ու հասցնում եռման աստիճանի: Այս գործողությունը կրկնում ենք ևս մեկ անգամ: Դա օգնում է վերացնել դառնությունը:
Մեկ այլ կաթսայի մեջ լցնում ենք 1 բաժակ ջուրը, 1 բաժակ նարնջի հյութը, 2 բաժակ շաքարավազը, դնում ենք կրակի վրա և հասցնում ենք եռման աստիճանի: Եփում ենք 10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով:
- Անուշահյութի մեջ լցնում ենք նարնջի կեղևը և կիտրոնի հյութը:
- Եփում ենք միջին կրակի վրա այնքան, մինչև ստացվի պինդ զանգված: Այնուհետև տաք վիճակում լցնում ենք բանկաների մեջ, ամուր փակում ենք կափարիչով:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: